Mesajı Okuyun
Old 23-03-2010, 15:44   #1
Av.Ender Sezer

Varsayılan karayolları tarafik kanunu madde 41

Arkadaşlar herekese Selam ederim,
Benim sorunum şöyle, bir sabıkalı müvekkilim sürücü kursundan sertifikasını aldıktan sonra, trafik şubeden ehliyet için başvuruda bulunmuş fakat başvurusu, KTK 41.maddesinin (e) fıkrası gerekçe gösterilerek, rededilmiş. KTK madde 41 Sürücü adaylarında aranacak şartlar düzenlenmekte. Maddenin HÜKÜMLÜ OLMAMA bendini düzenleyen (e) fıkrası aynen şöyle ; Türk Ceza Kanunu’nun; 403 ve 404 üncü maddeleri ile 572/2-3 maddelerinden ikiden fazla ve 1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun’un 28 ve 29 uncu maddeleri, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun’un 12 nci maddesinin 3 üncü ve takip eden fıkralarındaki suçlardan hüküm giymemiş olmaları,

Benim müvekkilim sabıka kaydında TCK madde 403'ten bir kez hüküm giydiği ve hükmünü infaz ettiği yazılı. Hatta ilgili Savcılıktan hükmün infaz edildiğine ilişkin belgede alınmıştır. Bu Maddeyi ben mi yanlış anlıyorum anlamadım TCK nın 403 ve 404 .maddeleri ile 7572/2-3 maddelerinden ikiden fazla hüküm giyilirse ehliyet alınamaz. Benim müvekkilim sadece bir kez TCK madde 403 ten hüküm giymiş. Sonuç olarak engel teşkil etmemesi gerekmez mi? Ehliyet alması için? Teşekkürler