22-03-2010, 12:26
|
|
|
Sayın Savcım
Vatandaşın birisi üye olduğu kooperatiften şikayetçiymiş. Kooperatif yönetimi arsa sahibinin binasını tamam edeli 5 yıl olmasına rağmen arsaları devralmamış, tapuya şerh bile verilmemiş. Sonra öğrenmiş ki kooperatif yöneticisinin eniştesi arsa sahibinden arsaları inşaatları devralıp 3. Kişilere satmaya başlamış. Vatandaş gitmiş bir avukatın yanına olanları anlatmış. Avukat ticaret sicile bakmış, tapu kayıtlarına bakmış anlatılanlar doğru. Çağırmış vatandaşı, hem hukuk hem ceza işi bu, masrafı da bu kadar, ücretim de bu kadar demiş. Vatandaş sevinmiş, madem ceza yönü var, orasını halledelim, devletim bırakmaz mazlumun hakkını kimsede demiş. Zaten hukuk davasına gücüm kalmadı, neyim varsa bu kooperatife verdim diye eklemiş. Olanları açıkça dilekçe haline getirip vermiş vatandaşa. Vatandaş savcılık yolunu tutmuş…
Aradan bir zaman geçmiş. Avukat adliyede o vatandaşı görmüş. Sormuş ne oldu senin şikayetin. Vatandaş ağzını açmıyor, boğazında bir yumru oturmuş, tek kelime etmeye kalksa ağlayacak belli. Avukat çıkmış savcılık bürosuna bakmış dosyaya. Bir soruşturma dosyası ki içinde üç sayfa şikayet dilekçesi var. Onun üstüne hiçbir resmi yazı konmamış, kırmızı kapaklıyı açınca kendi yazdığı dilekçeyi görmüş avukat, onun da boğazına bir yumru oturmuş, nasıl oturmasın dile kolay 10 AYLIK şikayet dilekçesinin üzerine tek kalem kıpırdamaz mı 10 AYDA
Bahsedilen olaylar büyük bir şehirde değil, sakin bir ilçede yaşanmıştır. İsim vermiyorum ki suç işleyecek olanlar akın etmesin bu korunmasız ilçeye. Saygılarımla
|