Mesajı Okuyun
Old 19-03-2010, 12:35   #1
Konuk

 
Varsayılan Çekişmeli Boşanma Davası

1- Çekişmeli boşanma davasında; davayı açan taraf iddiasını ispatlayamaz; diğer taraf da boşanmak isteyip iddiasını ispatlarsa; dava sonuçlanır mı; yoksa red edilir mi?
2-Evlendikten sonra çalışmak istemedim, ancak eşim zorladı. Çocuklarımız doğunca işi bıraktım; eşim bunu öne sürerek,tazminat vermek istemiyor. Benim çalışmak istemediğimi öne sürüyor, ancak çalışmamı isteyen o olmasına rağmen; çalışmam için uygun şartları oluşturmadı. Bu tazminatı etkiler mi?
3-Eşimle en büyük sorunumuz aileler arasında husumetti. Ailemle birbirlerine girdiler, savcılığa başvurdular, takipsizlik kararı verildi. Davada sürekli ailemden şikayetçi oldular, bu tazminatı etkiler mi?
3-Eşimin geliri yüksek; ama kendisi sadece devlet memuru olduğunu söylüyor; iki bin lira maaş geliri göstermiş,ama altında 80 bin liralık araba var; biz evliyken babası adına aldılar,kendi kullanıyor, gene biz evliyken, annesi üstünden kredi alıp; 400 bin tutarında iki ev aldılar; iki ev de eşimin kız kardeşi üstüne kaydedildi, bunu kanıtlayamıyoruz, ama hakim açısından kanaat oluşturur mu?
4-Beş yıllık fiili evlilik hayatımız boyunca iki sene çalıştım; gelirimi eve harcadım; boşanma davasında o evi terk etti evin giderlerini ben karşıladım; eşimden o gider parasını alma ihtimalim olur mu?
5-Altı yaşındaki oğlumuz bu sene özel bir ilkokula başladı; yıllık ücreti 4 bin lira eşim bunu ödemeyi red edip devlet okuluna vermemi istiyor, benim şu anda bir işim yok, bunu karşılaması için ne yapabilirim?
6-Eğer çalışırsam şu anda üç yaşındaki kızımıza bakacak bir bakıcı ya da kreşe ihtiyacım olacak,bu da en az aylık 500 tl demek. Mahkemede bunu belirttiğimizde bu eşi ilgilendirmez dedi hakim; bunu çözebilir miyim? Hem çalışıp hem de gündüz kızımla beraber olamam ki.
7-Bana tedbir nafakası olarak 400 tl çocuklarımız için aylık 200 tl bağlandı. Ancak oğlumun sadece servis ücreti aylık 75 tl. Artırılmasını istedik ama red edildi. Ben bu durumda geçinemeyeceğim belliyken; eşimin de ailesinin durumu iyiyken mahkeme beni nasıl korumaz?
8-Avukatım baro tarafından atandı; ama vermesini istediğim dilekçeleri bile vermiyor, işe yaramaz diyor; ancak araştırdığım yargıtay kararlarını sunduğum zaman, bunlar ilgisiz diyor, önceleri bu işin uzmanı ve bana yardım etmek için uğraşıyor diyordum; ses çıkarmıyordum, ama geçen hafta sekizinci celse gerçekleşti ve sürekli karşı taraf hak kazanıyor; onlar kanıt ortaya koyuyor, biz birşey yapmıyoruz, bununla ilgili ne yapabilirim?
9-Son olarak; üniversite mezunuyum; evlenirken aylık gelirim iki bin liraydı; son ayrıldığım kurumdaki aylık maaşım üç bin beş yüz tl id. EŞim bunu öne sürerek,istese çalışır diyor; ancak iş bulamıyorum; bunu kanıtlamamın bir yolu var mıdır?