Mesajı Okuyun
Old 18-03-2010, 01:16   #4
Gemici

 
Varsayılan

Çocuk Türk anneden olduğuna göre Vatandaşlık Kanunu'nun 7. ci maddesi uyarınca Türk Vatandaş'dır.

Alıntı:
Yazan Vatandaşlıkk Kanunu
Soy bağı
MADDE 7 – (1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.
(2) Türk vatandaşı ana ve yabancı babadan evlilik birliği dışında doğan çocuk Türk vatandaşıdır.
(3) Türk vatandaşı baba ve yabancı anadan evlilik birliği dışında doğan çocuk ise soy bağı kurulmasını sağlayan usul ve esasların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanı


Yetkili Türk konsolosluğunun çocuğu annenin veya babanın pasaportuna kayıt etmesi veya çocuğa ayrı pasaport vermesi için, halen evli olan anne ve babadan her ikisinin de bu işlem için müracaat etmesi veya vekalet vermesi gerekir. Almanya yabancı çocukların 16 yaşına kadar anne veya babalarının pasaportlarına kayıtlı olmasını kabul ediyor. 10 yaşından büyüklerde resim mecburiyeti var. Alman makamlarının bu konuda herhangi bir yetkileri yoktur. Çocuğun oturma müsaadesini annenin pasaportuna işleyemezler. Ki, oturma müsaadesi olsa bile çocuk bu belge ile Almanya dışına çıkamaz. Velayet hakkı sahibi anne ve babanın her ikisinin de rızası olmadan, sadece tarafların bırısinin müracaatı üzerine pasaport veya yurt dışına çıkış belgesi verilmeyişinin gerekçesi, çocuk kaçırılmalarını önlemek.

Aynı durum Almanya için söz konusu; Koşullar gerçekleşti ise çocuk Alman vatandaşı olur/olabilir. Ama evlilik içi doğmuş olan bir çocuğa Almanya, velayet hakkı sahibi anne ve babadan her ikisinin de onayı olmadan, ne pasaport verir ne de çocuk hüviyeti.

Geriye ilk mesajımda belirttiğim olanaktan başka bir olanak kalmıyor benim görüşüme göre. Pardon, bir de annenin pes edip babanın her isteğini yerine getirmesi var.

Not: Elinde Türk veya Alman kimlik belgeleri veya pasaportları olmasa bile çocuk vatansız değildir.

Saygılarımla