17-03-2010, 13:16
|
|
|
Ödenmeyen nafaka ve çocuğumun velayeti
Merhaba
Biz eski eşimle boşanalı 1 yıl oldu ve 3,5 yaşında bir oğlumuz var. Boşanma kararımıza göre hakim oğluma ve bana verilmek üzere toplam 400 TL. nafaka bağladı.Çocuğumun babası bugüne kadar nafaka ödememekle birlikte oğlumuza 1 çorap bile almadı.
Biz İstanbul'da yaşıyoruz babası ise Antalya'da yaşıyor. Ayda 1 kez çocuğu görmeye geliyor. Nafaka için icra davası açamıyorum çünkü babasının adresini bilmiyorum ve iş yerinde SSK'lı çalışmıyor. Nafakayı 1 kaç kez sözlü olarak istedim ve annesisin ya para isteme sen bak yada ver bana ben bakayım hiç bir şeyine karışma dedi.
Son geldiğinde ise velayet için bu ay dava açacağını ve oğlumun velayetini alacağını söyledi. Velayet davası esnasında ben nafaka ödemediğini dile getirmek istiyorum ancak ben her ay elden ödedim diye yalan söyleyeceğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl ispatlarım ailemin şahitliği mahkemece kabul edilirmi?
Ben aileminde desteği ile oğlumun sağlıklı ve mutlu bir birey olarak yetişmesi için elimden geleni fazlası ile yapmaya çalışıyorum.Anneyim ve 1. önceliğim oğlumun menfaati ve yüksek yararı. Velayet davasında velayeti babası alır ise sorumsuz babasına oğlumu teslim edemem
Bende tam bu aralar ailemin tanıdığı iyi bir beyefendiyle evlenmeyi planlıyordum yeniden evlenmem velayet davasını kaybetmeme sebep olurmu? Yeniden evlenmem halinde velayet için elinden geleni yapacaktır.
Son olarak yeniden evlenebilmek için 3 yıl süre geçmesi gerektiğini duydum bu doğrumudur?
Yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla
|