15-03-2010, 18:10
|
|
|
ceza davasının kasko teminatına etkisi-temerrüt
Öncelikle herkese iyi çalışmalar.
Müvekkilin aracı çift taraflı trafik kazasına karışmıştır. Kaza sonrası taraflar arasında çıkan tartışma üzerine müvekkil kaza yerini terk etmiştir. Kaza akşam gerçekleşmiştir.Trafik tutanağına göre müvekkil asli kusurludur. Müvekkil sabah ifadesini vermiş ve rapor almıştır. Rapora göre alkolsüzdür. Ancak karşı tarafın alkollüydü iddiası ve şikayeti üzerine müvekkil hakkında alkollü araç kullanmaktan ceza davası açıldı.
Kaza üzerinden 40 gün geçti. Kasko şirketi ceza davası sonucuna kadar ekspertiz raporunun dahi sonuçlandırılmayacağını söylüyor. Yargıtay kararlarını araştırdım.Yargıtay ekspertiz raporunun düzenlendiği tarihte kasko şirketi için temerrüdün oluşacağı yönünde.
1- Ceza davası sonucunu beklemek zorunda mıyız?
2- Şirket Aracın hasar miktarını bize bildirmiyor. Fazlaya dair hakları saklı tutarak kısmi dava açmayı düşünüyorum.Temerrüt dava açılması ile mi oluşacaktır?kasko sigortası genel şartlarına göre ekspertizin hasar bildiriminden itibaren 15 gün içinde düzenlenmesi gerekiyor.Temerrüt bu 15 günlük sürenin sonundamı oluşmuş olacaktır?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum.Saygılarımla
|