Mesajı Okuyun
Old 02-03-2010, 00:53   #1
mustafacan26

Varsayılan Alkol KontrolÜ Yapilmadan Ehlİyete El Konulmasi - UsulsÜzlÜk

Merhabalar,
Stajyer avukatım ve Türk Hukuk Sitesinde ilk defa bir problemimi sizlerle paylaşıyorum. O nedenle bir hata yaparsam lütfen kusuruma bakmayın.

Daha önce, yazacağım problemle alakalı araştırmalar yaptım. Ancak yaptığım araştırmalarda promilin seviyesindeki yanlışlıklardan bahsediliyor.

Kuzenim ehliyet ve alkol kontrolüne giriyor. Sonuç olarak cihaza üflenilmesi isteniyor. Kuzenim bu teklifi geri çeviriyor. Ve hastaneye sevk ediliyor. Hastanede de kuzenim kan vermekten çekiniyor. Bunun sonucunda doktor aşırı alkollü yazarım diyor kuzenime. Kuzenimin ehliyetine el koyuyorlar ve hiçbir belge, rapor verilmiyor. Dolayısıyla promil belirtilmiyor. Kuzenim hiçbir belge ve raporu imzalamıyor. Ceza tutanağı dahi verilmiyor.
Çalıştığım büroda avukat ağabeylerim hastanede ispat külfetinin şüpheli şahsa geçtiğini, doktorun bir usulsüzlükte bulunmadığını belirttiler. Ancak başka bir avukat tanıdığım da doktorun görevinden kaçındığını söyledi. Bunun kişiye bir hakaret sayılabileceğinden bahsetti. Benim düşüncem ise daha somut. Sonuç olarak hiçbir belge verilmemiş. Neyle alakalı ceza aldığı belli değil.

Neler yapılabilir? Bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.