01-03-2010, 23:06
|
#5
|
|
Sayın caner87,
probleminizin ne olduğunu tam olarak çıkaramadım daha. Nedenini belirteyim.
Yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç:
* Müvekkilleriniz (veya müvekkiliniz ve boşanmak istediği eşi) Bulgaristan'dan Türkiyeye göç etmiş, Bulgar Göçmeni yani.
* Türkiye'ye göç ettikleri zaman Bulgaristan vatandaşlığından çıkıp Türk vatandaşlığına geçmişler.
Buraya kadar yazdıklarım doğru ise,
* Türk vatandaşlığına geçtikleri zaman Türk nüfus siciline Türk vatandaşı olarak kayıtlarının yapılmış olması gerekir.
* Bulgaristan'dan beraberlerinde getirdikleri ve Türkçeye çevirdikleri evlilik cüzdanlarını yetkili nüfus dairesine verdikleri için de nüfus kayıtlarına evli olarak geçmişler (normalde olması gereken bence).
Durum anlattığım gibi ise, Bulgaristan'da evlenmiş olmaları keyfiyetinin boşanmada herhangi bir rol oynamaması gerekir.
Sayın caner87, benim vardığım bu sonuç yazdıklarınıza dayanıyor. Eğer durum belirttiğim gibi değilse, baştaki soruyu, durumu olduğu gibi açıkladıktan sonra, yeniden yöneltmeniz gerekir.
Saygılarımla
|