Mesajı Okuyun
Old 04-11-2006, 14:52   #1
Koray Ö.

 
Varsayılan Kat karşılığı inşşat ve yüklenicinin kaçması...Acil

Merhabalar,
Ben stj. avukatım bir yakınıma açılan dava ile ilgili cevap dilekçesi yazarak meslekteki siftahımı yapıcam inşallah

Konu kısaca şöyle:

Arsa sahibi ile yüklenici 14 daireli bir bina için anlaşıyorlar daha sonra yüklenici inşaatı yarım bırakıp kaçıyor.içinde yakınımında bulunduğu bazı davalılar inşaat bitmeden bağımsız bölüm tapusunu alıyor(Yükleniciden alıyorlar).Ancak davacı 3 kişi tapusunu yükleniciden alamıyor.Yüklenici ile şimdiki davacı 3 kişi davalık oluyorlar.Mahkemede yüklenicinin yükümlülüklerini yerine getirmek kaydıyla 3 kişinin davasını kabul ediyor ayrıca iskan harcını vs..de bu 3 kişi yatırıyor.şimdide bu kişiler, yükleniciden daha önce tapusunu alan kişilerden dava ile inşaatı bitirmek için yaptığı harcama olan 15000 ytl'yi payları oranında istiyor.

1) Dilekçede yüklenicinin kaçması üzerine bağımsız bölüm sahiplerinin arsa sahibine karşı hak sahibi olabilmeleri için yüklenicinin yerine geçerek inşaatı bitirmeleri gerekir şeklinde bir ifade var.Bu öylesine söylenmiş bir şey mi yoksa bir dayanağı var mı bilmediğim.

2) harcamalar mahkeme kararı doğrultusunda 98,2001 ve 2004 yıllarında yapılmış bunun zamanaşımı konusuna etkisi ne olabilir?

siz olsaydınız böyle bir dilekçeye nasıl bir yol izleyerek cevap verirdiniz. Bilgi ve tecrübeleriniz yolumu aydınlatır.Şimdiden teşekkürler...