Mesajı Okuyun
Old 26-02-2010, 18:14   #6
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-A ilinde tarafınızca açılan boşanma davası yetkisizlikle B iline gönderilmiş fakat hala B iline gitmemiş olan dosya-tüm işlemler usule uygunsa ve dosya derdest ise- A ilinde verilen nafaka kararı devam ediyor olmalıdır.Bu nedenle B ilinde eşinizin açmış olduğu davada tekrar olmaması için nafaka tayin edilmemiş olma ihtimali yüksektir.

2-A ilindeki mahkemece tayin olunan nafaka için yapmış olduğunuz icra takibine eşiniz kısmi itirazda bulunmuştur.İtirazın kaldırılması için -nafakanın aile mahkemelerinin görevine giren bir işlem olması sebebi ile-icra dairesinin bağlı bulunduğu adliyededeki nöbetçi aile mahkemesine başvurabilir ve itirazın kötüniyetli olduğu görüşündeyseniz hem itirazın kaldırılması,hem de tazminat talep edebilirsiniz.

3-Yukarıda açıklandığı gibi aynı anda iki ayrı mahkemeden nafaka talep edilemez.A ilindeki dosyada devam eden nafaka kararı olduğu sürece B ilinde nafaka kararı verilmesi beklenmemelidir.

4-A ilindeki kararın kesinleşmesi tarihinden itibaren 10 gün içinde gerekli başvuru yapılmış veposta masrafı da ödenmiş ise dosya B iline gönderilecektir.Bu yasal sürede bu talep yapılmamış ve masraf verilmemiş ise dava açılmamış sayılacaktır.

Dolayısı ile açılmamış sayılan dava dosyasındaki nafakada bu tarihte sona ermiş sayılacaktır.

Sn.Katılımcı

Avukatlar içeriğini bilmedikleri dosya hakkında sadece genel kuralları açıklayabilirler,uzaktan dava hakkında çözüm üretemezler.

Doğal olarak genel hukuk kurallarını size aktarıyoruz.Dosyanıza ilişkin en doğru bilgiyi,dosyanızı inceleyecek olan avukattan alabilirsiniz.Bu nedenle baro adli yardım servisine acele başvurmanızı,süre konusunda aciliyetinizi aktarmanızı,size acele atama yapılmasını istemenizi yineliyoruz.

KAHDEM'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler