26-02-2010, 14:26
|
|
|
yargıtay kararı arıyorum sigortacının ilamsız icra yoluyla rücu talebi
merhabalar,
geçen yıl içerisinde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası neticesinde müvekkil şirketin sahibi olduğu arac başka bir araca zarar veriyor. aslında arac müvekkil şirkete ait görünsede aracı kullanan şirketin daha önceki ortaklarından birisi. ancak kaza tarihinde şirkette ortak değil hatta hiçbir ilgisi yok sadece aracı sürekli o kullanıyor. bu kazayla ilgili olarak müvekkil şirkete karşı ilamsız takip yapılıyor. takibin dayanağı olarak da .... tarihli kaza sonucu sigortalımıza verilen zararın rücuen tazmini talebidir yazıyor. Ancak ben olayın yargılamayı gerektirdiğini düşünüyorum ve icra takibine itiraz edeceğim. Alacak likit olmadığından inkar tazminatı söz konusu olmayacaktır diye daha önce forumlarda yazılmış.
1- bu konu ile ilgili elinde yargıtay kararı olan meslektaşlarımdan kararı bana göndermelerini rica ediyorum.
2- müvekkil işleten sıfatıyla sorumludur ve bu sorumluluktan da hiçbir şekilde kurtulamaz diye düşünüyorum. ancak ödeme yaptıktan sonra kusurlu sürücüye rücu edilebilir kanaatjindeyim. bu düşüncemin aksi sözkonusumudur?
teşekkür ederim.
|