Mesajı Okuyun
Old 22-02-2010, 14:29   #6
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan Av.Ömer GÖKÇE
Sayın Av.Suat Ergin,
Bu sitede takdirle izlediğim meslektaşlarımdan birisisiniz. Paylaşımlarınızdan çok yararlandığımız muhakkak. Yazılanlardan anladığım kadarı ile bu sefer haklı çıkamayacaksınız diye düşünüyorum. Sanırım hızlı düşünmekten. Saygılar sunuyorum.

Sayın Av. Ömer Gökçe,

Öncelikle, iltifatınız için teşekkür ederim. Bu sefer siz haklısınız. Aceleyle yazdığım bir cevaptı. Öncelikle
şu soruları sormam gerekiyordu:

1- Yönetim Planında ortak giderlerin tespitindeki usül nedir? Eğer arsa payı oranında tespit edileceği yazılmışsa ve sonradan değişmemişse alınan genel kurul kararı dava edilmesi halinde iptal edilecektir.

2- Soruda "çoğunluk kararı" ile mantolama gideri saptandığı belirtilmiş. Ancak itiraz eden(ödemeyeceğini belirten) sadece 2 kişinin olduğu da belirtilmiş. Soru sahibi bunu açıklarsa yani oy verenler 4/5 oranında ise bu aynı zamanda yönetim planı değişikliği sayılacaktır. Kütüğe işlenirse, yine geçerli olacaktır.

3- Önemle anımsatmak isterim ki, kat malikleri kurul kararı iptal edilmedikçe geçerliğini korumaktadır. Yani sözkonusu 2 kişi(diyelim ki arsa payına göre olsaydı 100 TL düşecekse), salt bu fark nedeniyle mahkemeye gidip onca masrafa katlanacak mıdır? Bence hayır. Galiba yine haklı çıkacağım.

Not: Üye imzamdaki, "haklı çıkmak" kavramını umarım siz de 1-2 üye gibi yanlış anlamamışsınızdır. O imzanın "Meslektaş Soruları" ile alakası bulunmamaktadır. Hayata dairdir. Vurgulanmak istenen; "eğer bir çok olayın(sonu olumsuz biten) sonunu tahmin ediyor da önüne geçemiyorsanız; haklı çıkmanız sizi mutlu etmez, tam tersine üzer. Böyle durumlarda keşke haksız çıksaydım, diye düşünürsünüz".