|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Ömer GÖKÇE |
 |
|
|
|
|
|
|
Sayın Av.Suat Ergin,
Bu sitede takdirle izlediğim meslektaşlarımdan birisisiniz. Paylaşımlarınızdan çok yararlandığımız muhakkak. Yazılanlardan anladığım kadarı ile bu sefer haklı çıkamayacaksınız diye düşünüyorum. Sanırım hızlı düşünmekten. Saygılar sunuyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Av. Ömer Gökçe,
Öncelikle, iltifatınız için teşekkür ederim. Bu sefer siz haklısınız.

Aceleyle yazdığım bir cevaptı. Öncelikle
şu soruları sormam gerekiyordu:
1- Yönetim Planında ortak giderlerin tespitindeki usül nedir? Eğer arsa payı oranında tespit edileceği yazılmışsa ve sonradan değişmemişse alınan genel kurul kararı dava edilmesi halinde iptal edilecektir.
2- Soruda "çoğunluk kararı" ile mantolama gideri saptandığı belirtilmiş. Ancak itiraz eden(ödemeyeceğini belirten) sadece 2 kişinin olduğu da belirtilmiş. Soru sahibi bunu açıklarsa yani oy verenler 4/5 oranında ise bu aynı zamanda yönetim planı değişikliği sayılacaktır. Kütüğe işlenirse, yine geçerli olacaktır.
3- Önemle anımsatmak isterim ki, kat malikleri kurul kararı iptal edilmedikçe geçerliğini korumaktadır. Yani sözkonusu 2 kişi(diyelim ki arsa payına göre olsaydı 100 TL düşecekse), salt bu fark nedeniyle mahkemeye gidip onca masrafa katlanacak mıdır? Bence hayır. Galiba yine haklı çıkacağım.
Not: Üye imzamdaki, "haklı çıkmak" kavramını umarım siz de 1-2 üye gibi yanlış anlamamışsınızdır. O imzanın "Meslektaş Soruları" ile alakası bulunmamaktadır. Hayata dairdir. Vurgulanmak istenen; "eğer bir çok olayın(sonu olumsuz biten) sonunu tahmin ediyor da önüne geçemiyorsanız; haklı çıkmanız sizi mutlu etmez, tam tersine üzer. Böyle durumlarda keşke haksız çıksaydım, diye düşünürsünüz".