Mesajı Okuyun
Old 18-02-2010, 00:33   #3
Gemici

 
Varsayılan

Bu alanda sorulan sorulara cevap verirken kendimi ve diğer bazı üyeleri günlük gazetelerdeki 'dert ortağı' köşesinde yazıyormuşuz gibi hissediyorum çoğunlukla; çünkü soruların sosyal, ekonomik ve psikolojik yanı ağırlıkta oluyor genelde.

Sizin sorduğunuz soruda ve yardım çağrınızda da durum aynı Sayın Konuk. Aklıma ilk gelen durum psikolojik olarak dayanma gücünüzün sonuna geldiğiniz ve bu durumdan kurtulmanın tek çıkar yolu olarak Türkiye'ye dönmeyi kararlaştırmış olmanız. Türkiye'ye geri dönerken de üç çocuğunuzdan ikisini şimdi bulunduğunuz ülkede eşinizin yanında bırakmayı düşünüyorsunuz. Türkiye'de ne yapacağınız ve geçiminizi nasıl karşılıyacağınız gibi konuları düşündüğünüzü ön görerek geride bıraktığınız çocuklar konusuna değinmek istiyorum.

Durumunuza uygun bir cevap verebilmek için bilinmesi gereken, hangi ülkede otruduğunuz, oturma müsaadesi sahibi veya bulunduğunuz ülkenin vatandaşı olup olmama durumu, bulunduğunuz yerde size yardımcı olabilecek bir sosyal yardım krumunun olup olmayışı, bir evlilik danışmanlığının bulunup bulunmayışı türünden teferruata ihtiyaç var. Bunlar bilinmeden yeterli bir cevap verilemez sorunuza bence.

Bunları belirtmemin gerekçesi: Çocuklarınızdan birisini alıp Türkiye'ye dönerseniz diğer çocuklar ne olacak? Devamlı olarak Türkiye'de kaldığınız takdirde çocukları nasıl göreceksiniz? Geri dönme olanaklarınız var mı? Baba çocuklara bakabilecek durumda mı?

Çocuklar şimdi bulunduğunuz ülkede kalacakları için, velayet hakkının kime verileceği konusunda ve çocukların menfaatlerinin korunması konusunda bu ülkenin mahkemeleri yetkili olacak. Eşiniz mahkemede 'çocukları bırakıp gitti' derse çocukların velayetinin size verilebileceğini zannetmiyorum.

Saygılarımla