Mesajı Okuyun
Old 11-02-2010, 11:53   #7
Av.M_K

Sayın Koç Özür dileyerek başlamak istiyorum haklısınız ama ben mirasbırakanın kızlarının bir tanesinin vefat edip geriye 6 çocuk kaldığını sorunuzdan anlamamışım o halde bu konuda haklısınız ama diğer konuda haklı olabilceğiniz doğru olabilir ama ben olsam mirasbırakanın oğullarının kadastro geçerken kendi üzerlerine tescil ettirmeleri ve bunun sonucunda itiraz süresini aradan baya zaman geçtiğinden ve açılan tapu iptal davasının bu sebepten dolayı rededilebileceğinden ve belki terditli olarak tenkis davası açılırsa,mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu tasarruf gibi düşünülüp mirasbırakanın üzerine tapu tekrardan çevrilebileciğini fakat erkek mirasçıların kadastro geçerken üzerlerine tescil ettirdikleri ve bu süre içerisindede itiraz edilmediğinden tescilin geçerli olduğunu mahkemenin düşünebileceği ve bu sebepten tapu iptal ve tescil davasının rededilebileceği ihtimaline karşılık halefiyet prensibine göre her nekadar tescil geçerli olsada saklı paylarda diğer mirasçılar açısından zedelenme olma ihtimaline karşılık bu şekilde düşünülerek hisseleri oranında bedel olarak taksim edilebileceğini düşündüğümden bu şekilde cevap verdim.Bu sorundan hukuk mantık olduğundan ve bu konuda mantıklı olabileceğinden affınıza sığınarak bu şekilde cevap verdim .sürçü lisan ettiysek afola.
saygılarımla