Mesajı Okuyun
Old 10-02-2010, 10:13   #2
norm

Sayın meslektaşım olay bu şekilde çok anlaşılır değil ancak ben olsaydım diğer davalarımdan yola çıkarak şunu yapardım. O kağıtta yazdığı şekilde bir çay teslimi konusunda anlaşmış olmanızla beraber, karşı tarafın daha sonrasında parayı ödemediğini dolayısıyla da herhangi bir borcunuzun olmadığını iddia ederdim. Kaldı ki şayet parayı ödemiş olsaydı bile teslim tarihleri konusunda kağıtta birşey yazmadığından ödeme için karşı tarafın bilgilendireceğini ancak böyle bir bilgilendirmenin yapılmadığnı söyleybilirisiniz. O da ispat etsin size yazılı olarak yada sözlü olarak bunu istediğini. Yani bence o kağıdın yapılan karşılıklı anlaşmaya diğer tarafın uymaması nedeniyle artık karşlıksız kaldığını söylerdim. Yani böyle bir şey vermemiştir demeniz imza incelemesinde anlaşılır. Ancak sözkonusu icraya dayanak fatura bile olsa itirazın iptali davasında karşı taraf ben malı almadım derse irsaliye göstermeniz gerekmekte. Aksi durumda sorun yaratıyor.Dolayısıyla siz de parayı almadığınızı söyleyin ama parayı alıp almadığını ya da aldığı ispat edilbiliyor mu müvekkilinize sorun.
Umarım izah edebilmişimdir.