Mesajı Okuyun
Old 09-02-2010, 18:57   #1
denipre

Varsayılan Avukat Meslektaşımızın Hatası , Ayıbı ?

Arkadaşlar.
Müvekkilin karşılıksız çekten dolayı sanık olduğu 3 adet dosya var.Dosyaların hepsi karara çıktı ve temyiz edildi.
Son temyiz dosyası gelince hata mı kasıtlı mı olduğuna karar veremediğim açıkçası kasıtlı olduğuna inanmak istemediğim bir husus tespit ettim.
İlk iki dosyada ceza çıkan çeklerden dolayı farklı bir 3 dosyadan aynı çeklerden dolayı tekrar ceza verildiğini yani mükerrer suç duyurularının olduğunu tespit ettim.Durumu ilgili meslaktaşa bildirdim.Hatanın sebebini sordum.Müvekkiliniz önce çekleri ödesin benden ne istiyorsunuz şeklinde umursamaz yanıt alınca kasıt olduğu noktasında şüphelerim arttı.Müvekkil suç duyurusunda bulunmamazı istiyor.Ancak ben hala hata olabilir düşüncesiyle cezai değil hukuki yönden birşeyler yapmayı düşünüyorum.

1- Bu halde 2 adet yargıtaydaki dosya için bu çekler için yeni bir karar verildiği gerekçesiyle ek bir temyiz sebebi mi ileri sürmeliyiz?
2-Henüz temyiz süresi geçmeyen 3. dosya için ne önerirsiniz ?zira önceki iki dosya kesinleşmediği için yargılanmanın yenilenmesi talebi red olacaktır.
3-Avukat meslaktaşımız için ne düşünüyorsunuz ?Saygılar