09-02-2010, 18:16
|
|
|
Husumet-Ödeme Emrİnİn İptalİ
Sevgili meslektaşlarım alacaklı tarafından bir icra takibi başlatılıyor. Alacaklı banka kanalı ile borcunu ödüyor ve ödeme esnasında ödemenin borç için değil de daire için kapora olduğunu belirtiyor. Daha sonrasında bu kişiye ilamsız takip başlatılıyor ve borçlu hanesinde Ahmet..... (X İnş.Ltd.Şti) ibaresi bulunuyor. İlk sorum: Burada icra takibi şahıs için mi başlatılmıştır, yoksa şirket te borçlu olarak gösterilmiş midir. sonradan şirkette borçlu idi gibi bir durum ile karşı karşıya kalınabilir mi. Çünkü şirket ile ve şahısın adresleri aynı adreslerdir. İkinci sorum:Hesabına para yatırılan kişinin alacaklı ile daire satışı hususunda ne noterde ne de adi yazılı şekilde bir sözleşmesi yoktur. Bankalara yatırılan paralar ile ilgili olarak yatıran kişinin beyanları doğrultusunda açıklama yapılmaktadır. Bu beyanların muhakkak ve muhakkak doğruyu göstermediği yönünde kararlar mevcutmudur.
(Ben borçlu hanesindeki bu belirsizlik nedeniyle ödeme emrinin iptalini talep etmeyi düşünüyorum. Ayrıca şirkete ait olan bir daireye ilişkin kapora, satış vaadi vs.tüm işlemler yetkili ile yapılır. Alacaklının sadece kendi beyanı ile oluşturduğu banka makbuzunun bu parayı tahsil imkanını sağlamaması gerektiğini ayrıca diğer yan deliller ile bu iddiasını ispatlaması gerektiğini düşünüyorum. Sizler ne dersiniz.)İlgilenenlere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
|