08-02-2010, 15:05
|
|
|
Yanıtınız ve emeginiz için teşekkür ediyorum.Yalnız biz alacaklı tarafız ve parayı zaten icra dosyasından çektik.Zira kambiyo senedine özgü bir takip olduğu ve borçlinin açtıgı yetkiye ve borca itiraz davasında takibin durmasına yönelik tedbir kararı verilmediği için banka hesaplarına haciz müzekkeresi yazıldığı anda borcu ihtirazi kayıtla ödediler,bizde parayı çektik.ödeme günü itibarıyle dosya borcu bütün fer'ileriyle ödendi ve hitam oldu.Ancak borçlu tarafından ödeme tarihinden 1 ay önce açılmış olan dava 8 ay sürdü ve şimdi Yetkisizlik kararı verildi.Yani icri müdürlüğünün yetkisizliğine karar verildi.Ancak icra dosyasını yetkili icra müdürlüğüne göndermenin ne gibi bir anlamı olacak , bunhdan sonra yetkili icra müdürlüğü yeni bir icra emri mi düzenleyecek?Benim kanaatimce icra dosya borcu hitam olduğu için icra müdürlüğünün yetkisine itiraz hususu konusuz kalmıştır ve mahkemenin işin esasına girmesi gerekmektedir.Bu noktadan kararı süre tutumla temyiz ettim.Ancak bu yönde Yargıtay kararı bulumadım.Yine de görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşükkürler.
|