|
|
|
|
Türkiye de bir kimsenin ÖSS den yüksek puan alıp, en iyi hukuk fakültesine girmesi onu çok iyi bir hukukçu ( hakim, savcı, avukat) yapmayacağı gibi, hukukçulara zor bir uzmanlık sınavı yapılması da niteliklerine, nitelik katacak değil. Bir kimsenin hukuk fakültesinde başarılı olmasıda onu meslekte çok başarılı yapmıyor.
Sebebini herkes çok iyi biliyor. Eğitim sistemi şöyle, böyle diye yakınmak istemiyorum. Yapılacak olan bir uzmanlık sınavıda, kimseyi çok iyi bir hukukçu yapmayacak. Sadece birilerini eleyecek. Bu elemede haksız olacak. Saygılarımla..
|
|
 |
|
 |
|
ilk paragraf bu ülkede artık yadsımamamız gereken bir durum arkadaşlar ..
ayrıca yazılı sınav yapılsın ama sözlü sınava sonuna kadar karşı olan arkadaşlara soruyorum lütfen tasarıyı dikkatli okuyun yazılı sınavın KLASİK olacağı düşünülüyormuş ! bu çok enteresan ve bu tür sınavlarda pek alışılmadık bir durum keza test olan bir sınavda yanıtlar bellidir kaç doğru yaparsam ona göre puan alırım yani benim cevaplarımla oynanamaz ancak klasik bir sınavda bir çok insanı memnun edemeyebilir benim yanıtlarım,binlerce insanın gireceği düşünülürse böyle bir sınava ben girdiğim klasik usül bir sınavda başarılı olamadığıma nasıl ikna edileceğim çok merak ediyorum doğrusu,anlatmak istediğim yazılı sözlü olması değil bu tasarı tümüyle samimiyetsiz geliyor bana ..
bir hukukçu olarak bende kabul ediyorum kalifiye düzeyimizdeki sorunu ancak bu durumumuzun birilerinin rantı olmamasına dikkat etmeli.