Mesajı Okuyun
Old 04-02-2010, 16:48   #14
senizozkan

Alıntı:
Yazan netya
Sn SenizÖzkan;
Bilirkişi raporu doğru demişsiniz ancak yukarıda kararı sundum, bana bu karar kira artışından ziyade kira tespitiyle ilgili gibi geldi,
Kaldı ki yukarda Av. Ufuk Bey'in eklediği daha yeni tarihli kararlar var ve doğrudan kira artışıyla ilgili sizce bu durum çelişki oluşturmuyor mu?
Saygılarımla.

Ben hiçbir meslekdaşıma katılmıyorum bu konuda.Sizin davanız itirazın iptali.Bu dava da, kira artışıyla ilgili maddenin geçerli olup olmadığı ve geçerliyse süresinin aydınlatılması gerekir.

Kira artışıyla ilgili tarafların serbestçe belirlediği bu madde tarafları bağlar, buna itirazım yok.Ancak ne kadar süre bağlar, bunun tespit edilmesi gerekir.Bu tespit yapılırken de doğal olarak, kira tespit davasındaki kıstaslar alınmış.Yani, sözleşmenin kira artışıyla ilgili maddesi tarafları 3 yıl süreyle bağlar, 3 yıldan sonra hak ve nesafet kuralları devreye girer.Buna göre, 2008 yılındaki artış, kira sözleşmesindeki artış oranına göre yapılamaz, sizin kira tespit davası açmanız gerekir.Ve bu durumda sizin dosyanıza yapılan itirazın haklı olduğu sonucuna ulaşılacaktır.Ve, bence, kararın dayanağı da bilirkişi raporu.

Kararın gerekçesini paylaşırsanız çok sevinirim.Kolay gelsin.