Mesajı Okuyun
Old 04-02-2010, 12:00   #111
onureyuboglu

 
Varsayılan

Değerli Meslektaşlarım, Avukat , Stajyer Avukat ya da Hukuk Fakültesi Öğrencisi diye ayırmadan, çünkü hepimiz meslektaşız.

HUS ya da adı her ne olacaksa çünkü fakültenin 3. sınıfında yani henüz öğrenciyken yapılacak bir sınav uzmanlık sınavı olmaz olsa olsa baraj sınavı olur. Benim öğrencilik yıllarımda Anadolu Liselerinin hazırlık sınıfından sonra yapılan ingilizce baraj sınavı gibi yani. Sınavı geçersen orta 1 den devam edersin geçemezsen hazırlık sınıfını bir daha okursun. Bu da bir baraj sınavı olacak diye düşünüyorum.

İkinci olarak bu baraj sınavını faal avukatlara nasıl uygulatmayı düşünüyorsunuz onu da pek anlamadım. Ayrıca bir avukatlık sınavı getirilirse ki bu yasama döneminde böyle birşey olacağına da ihtimal vermiyorum. Olduğunu varsayarsak ben sınav günü çok hastalandım mesela, ya da sınava giderken kaza yaptım ve sınavı kaçırdım, dikkat ederseniz burada sürekli dış etmenlerden bahsediyorum. Bu durumda benim ruhasatnamemi iptal edeceklerse ve ben 6 ay daha bu sınavın yeniden yapılmasını hiçbir şey yapmadan elimi hiçbir işe süremeden bekleyeceksem burada benim mesleki bilgim ölçülmüş mü olacak sizce?

Evet uzmanlık sınavı yapılsın, tıpkı TUS gibi girdiğin daldan, ceza, icra, idare v.s. uzman hukukçu olarak çık. Tabelana Avukat X Ceza Hukuku Uzmanı yaz. Ama TUS da başarılı olamayan doktorların diplomaları iptal ediliyor mu ya da onlara " kardeşim sen tıp mezunusun ama TUSdan geçemedin sen git evine otur hiçbir iş yapma ya da gel seni x sağlık ocağına hademe yapalım sigortasız migortasız çalış hatta sana maaş da vermeyelim" mi deniyor. TUS'dan geçemezsen pratisyen hekimsindir ama hala hekimsindir. Hala hasta muayene edebilirsin, teşhis koyabilirsin tedavi yapabilirsin paranı da alırsın.

Avukatlık sınavı gelirse sınavı veremeyecek olan stajyer avukatlar ne olacak, staj süreleri sona erdiği için stajyer avukat olmayacaklar, sınavı geçemedikleri için avukat da olmayacaklar, eee ne olacak bu kadar insan?

Bence olması gereken eğer elinde her fakültede derslere sokacak profesör yoksa elindeki prof. sayısına göre fakülte açarsın mezun olan hukukçu da hukukçu olur. Hatta hukuk fakültesini 6 yıl yaparsın okul bitmeden 2 yıl staj yaptırırsın stajlarından da not verirsin okul bitince de elinde gerçek manada hukuk insanı olur.

Bana kalırsa bu baraj sınavı garabet birşey olacak.

Siyasetin şapkasından bize yine tavşan çıkacak

Saygılarımla