Mesajı Okuyun
Old 03-02-2010, 14:40   #1
AVUKAT AYŞE

Varsayılan Tapu MÜdÜrÜnÜn SorumluluĞu

Tüm meslektaşlara iyi çalışmalar diliyorum.Borçlu adına kayıtlı ancak ada ve parsel numaralarını bilmediğimizden baba adını belirterek ilgili tapu müdürlüğüne yazdığımız müzekkereye 2008 yılı 9. ayında borçlu adına taşınmaz kaydına rastlanılmadığından M.K 1016 md. si ile Tapu Sicil Tüzüğünün 23. md.si uyarınca talebimizin Deedildiğini ilişkin cevap verilmiştir.Ancak daha sonra taşınmaz bilgilerini edindik ve bu kez ada-parsel numarası ile yazdığımız 2009 yılı 12. aydaki müzekkereye taşınmazın 13.04.2009 tarihinde satılmış olduğu cevabı verilmiştir.Şimdi bu durumda baba adı ile gerekli ve yeterli araştırmaya yapmadan talebimizi Red eden tapu görevlisinin sorumluluğu yokmudur.Eğer ki gerekli araştırmayı yapmış olsa idi taşınmaz satılmadan haciz tatbik edilmesi mümkün olacaktı.Bu nedenle tapu görevlilerin ihmali sözkonusu olduğunu düşünüyorum.Ancak İdare Mh.de tam yargı davası açılması mümkünmü,yoksa adli Yargı damı dava açılması gerekiyor.Bir de bu durumda kusuru bulunan tapu müdürüne mi, Tapu Genel Müdürlüğüne karşı ma davayı açacağız.Bu konuda Yargıtay ya da Danıştay kararı ile yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.