Mesajı Okuyun
Old 02-02-2010, 18:14   #107
Oğuzhan Er

Önemli

Alıntı:
Yazan ratiolegis27
Hukuk fafültesi ve bu fakültelerfe alınacak kontenjan sayısının azaltılması Anayasamızda belirtilen eğitim ve öğretim hakkı çerçevesinde değerlendirilmeli,herkes hukuk eğitimi alabilmelidir.Ancak her hukuk okuyan hakim-savcı,müfettiş,kaymakam olamıyorsa AVUKAT DA olamamalıdır.
Öncelikle selamlar.
Herkesin hukuk eğitimi alabilmeli demişsiniz.O zaman ÖSS (şimdi adı değişti mi bilmiyorum, neyse)'nin kalkması ve herkesiistediği bölümü özgürce seçebilmesi gerekir.Bu durumda mesela sınava giren ortalama 2 milyon kişinin tamamı tıp okumak isteyebilir.Öyleya anayasal bir haktan bahsediyoruz!Bu durumda bu öğrencilere kim,nerde,nasıl eğitim verebilecektir?
Bana kalırsa siz ideal bireğitim sistemi kurguluyorsunuz;fakat ülkemiz sizin de çok iyi bildiği gibi bu şartları yerine getirebilecek müreffeh bir ülke değil.İnsanlar bir fakülteye kayıt olurken,bu eğitimin entelektüel açıdan kendilerine ne katacağını değil,fakülte bittiğinde hangi şartlarla çalışabileceklerini düşünüyor.Burada insanları suçlamak işin kolay yanı.Bir de işin içyüzüne bakılmalı.Her insanın insan olmaktan kaynaklanan ihtiyaçları vardır.Bunlar yeme,içme,barınma gibi olmazsa olmaz ihtiyaçlar ve mesela sinemaya,tiyatroya gitmek,gazete,kitap okumak,çağımızda bilgisayardan ve internetten yararlanmak gibi eğitim,kültür ve sanat etkinliklerinden yeterince faydalanmak gibi insan onuruna yakışır bir hayat sürmek için gerekli olan ihtiyaçlardır.Bu bağlamda insanların günümüz dünyasında ilk önce yukarıdaki ihtiyaçları karşılayacak ve yarınını görebilir durumda olmasını sağlayacak bir geliri olmalıdır.
Bütün bu düşünceler ışığında insanların para kazanabilmek için fakülte bitirmesine(hiç olmazsa ülkemiz şartlarında) saygı gösterilmelidir.
Hayal etmek kolaydır,önemli olan gerçeklerle yüzleşip,gerçek çözümler bulmaktır.