Mesajı Okuyun
Old 01-02-2010, 23:27   #1
Konuk

Varsayılan Ayrıldıktan Sonra Başladığım seviyeli ilişkimi Bilen Eşim

Eşinden ayrı yaşayan bir bayanım. Sürekli olarak eşimden kötü muamele (şiddet, aşağılanma gibi)gördüğüm için ayrıldım ancak ailem geleneklerine bağlı olduğu ve boşanmama karşı çıktığı için boşanma davası açmadım. 5 yıldır da ayrı yaşıyorum. 4 yıldır daha seviyeli ve hak ettiğim gibi davranılan bir ilişki içindeyim ve imam nikahlı olarak birlikte yaşıyorum. Eski eşim bunu yaklaşık 3 yıldır biliyor ancak ailemin yardımları sayesinde açtığı iş yerinden dolayı (küçük bir oto-tamir istasyonu) hiçbir şey yapmadı. Başkalarının yanında arkamdan küfür ve hakaretler ettiğini öğrendim ve görgü tanıkları sayesinde 1 yıl önce dava açtım. Kendiside avukatı ile önce ayrı yaşadığımızı sebep göstererek karşı dava açtı ve davalar birleştirildi. Davalar birleştirildikten sonra da benim başka bir erkekle birlikte yaşadığımı davalar birleştirildikten sonra tesadüfen öğrendiğini iddia edip zina nedeniyle boşanma ve yüklü tazminat istediler. Daha önceden bildiğini isbatlamamın bir faydası olur mu? Davaya sonradan yeni bir iddia eklenebilir mi? (danıştığım bir avukat davanın genişletilmesi kavramından bahsetti). İstediği tazminat 30bin TL? Benim tek isteğim ise boşanmak.