01-02-2010, 16:24
|
|
|
Kazanç payı
Arkadaşlar Bir Anonim şirketin esas sözleşmesinde yönetim kurulu üyelerine kazanç payı dağıtılacağına dair hüküm olmasına rağmen genel kurul aksi yönde karar alıyor ve 10 yıla yakın süre de kazanç payı kar elde edilmesine rağmen ödenmiyor.Bu konuda genel kurul kararını hükümsüzlüğü dikkate alınarak geçmiş dönemlere ait 5 yıl için kazanç paylarını talep ve dava etmemiz mümkün müdür.
Esas sözleşmede düzenlenen bir konu hakkında G.K'un aksi yönde karar almış olması
ve kazanç payı dağıtımına ilişkin TK.da ki ilgili maddelerinde(279/5 ve SPK mad.15/2)kazanç payının ödeneceği ancak esas sözleşme ile belirleneceği birlikte değerlendirildiği zaman Gk kararının esas sözleşmeye aykırı olduğunu tespit edip(İptal edemiyoruz zaten) kazanç payı konusunda g.k kararının hükümsüz olduğunu(butlan diye düşünüyorum süre yok çünkü) esas sözleşmenin dikkate alınarak geçmiş dönemlere ilişkin kazanç payını talep etmemiz hukuki olurmu acaba. Görüşlerinizi ve varsa ilgili yargıtay kararlarını bekliyorum. Saygılar
|