Mesajı Okuyun
Old 01-02-2010, 12:18   #3
av.araf

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan konukk
iyi günler annemin üzerine tapusu olmayan fakat muhtar satışlı bir ev ve dükkan var bunu babamın annemin haberi olmadan satma hakkı varmıdır annemden habersiz dükkan ve evin tapusunu kendi üzerine çıkartabilirmi

Sayın Katılımcı
Annenizin zilyetlik hakkına sahip olduğu ancak tapuda adına kayıtlı görünmeyen mallar hakkında babanız annenizin rızası veya vekaleti olmaksızın işlem yapamaz.Ancak annenizin biran önce tapu işlemlerini hallederek söz konusu gayrimenkulleri üzerine almasında fayda var.

Alıntı:
Yazan konukk
ikinci sorum bu dükkan ve evi annem miras olarak çocuklarına bırakmak istiyor ilerde babamla boşanma davası açıldığında nafaka alabilirmi

İhtimaller üzerine konuştuğumuz için tatsız da olsa değerlendirmekte fayda var, boşanma davası açmadan ya da kesinleşmiş bir boşanma kararı olmadan annenizin vefaat etmesi halinde babanızda sizinle beraber mirasçı olacaktır. Boşanma davası açılması halinde ise bir mal paylaşım sözleşmesi yapmamışlarsa kanunen uygulanacak sözleşme edinilmiş mallara katılma rejimi olacağından babanız bu malların ortak olduğunu iddia ederek paylaştırılmasını talep edebilir.Bu durumda annenizin bu malların kişisel malı olduğunu ya da babanızın bu malların alımında hiçbir katkısı olmadığını ispat etmesi gerekecek.

Boşanma davası açılması durumunda Anneniz, nafaka talebinde bulunabileceği gibi maddi manevi tazminat talebinde de bulunabilir.

Anne ve babanız ayrı yaşıyor ya da babanız evlilik birliğinden doğan yükümlülükleri yerine getirmiyorsa boşanma davası açmaksızın yalnızca nafaka için de dava açabilirsiniz.


Alıntı:
Yazan konukk
annem ona tazminat davası açabilirmi annemi babam başka bir kadınla aldatıyor başka bir evde yaşıyorlar boşanma olmadan tazminat davası açabilirmi neler yapabilir bilgilendirirseniz seviniriz

Boşanma davası açılması halinde maddi manevi tazminat talebinde bulunulabileceğinden yukarda bahsetmiştim.Ayrıca evlilik birliğinin babanızın annenizi aldatması sebebiyle son bulmasına karar verildiğinde ,kesinleşmiş bir boşanma ilamı ile babanız ile birlikte yaşayan kadına da maddi manevi tazminat davası yöneltebilirsiniz.Yargıtayın son zamanlarda vermiş olduğu bu yönde bir karar mevcut.


Bir avukattan hukuki destek almanızı, ekonomik durumunuzun uygun olmaması halinde ise bulunduğunuz yer barosuna başvurarak kendinize ücretsiz bir avukat atanmasını talep etmenizi öneririm.