|
|
|
|
acaba iflasın ertelenmesi kararı ile buna yönelik ihtiyati tedbir kararı farklı mıdır? söz konusu kararda iflasın ertelenmesine karar verilmemiş sadece takiplerin durmasına yönelik bir ihtiyati tedbir kararı var ortada.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Ersöz
İflasın ertelenmesi talebi ile açılan davalarda öncelikle şirketlerin haciz tehdidinden kurtulmaları için tedbir kararı verilmektedir.Zira dosya karara çıkana kadar açılan dava ve takiplerle şirket iflas edeceğinden dava konusuz kalabilir.Sayın Özgür Karabulut'un da belirttiği gibi bu tedbir kararlarında bir kısım istisna takipler sayılmakta ve bunlar dışında kalan tüm takipler durdurulmaktadır.Öyleki Davacı (borçlu ) yanca açılan takiplerin iptali için icra mahkemelerine başvurularak takibin iptali ile karşı yana vekalet ücretine de hükmedilmektedir.
İflasın ertelenmesi talepli açılan dava dosyasına müdahale dilekçesi yazmanızı ve dosyaya müdahil olmanızı öneririm.Bu surette dosyanın gelişiminden haberdar olabileceğiniz gibi kararı temyiz etme hakkını da kazanacaksınız.Aynı zamanda şirketin kötü niyetli olduğunu düşünüyorsanız bunu ispat ederek iflasın açılmasını da sağlayabilirsiniz.
Çıkma saatim yaklaştığı için biraz acele yazdım kafanıza takılan hususlar olursa yine yardımcı olmaya çalışırım
