Mesajı Okuyun
Old 29-01-2010, 11:37   #3
zlm

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Yücel Kocabaş
1. Feragat halinde ret harcı alınarak fazlasının kararın kesinleşmesinde iadesine karar verilir. Kararın verildiği gün kararın kalemden tebliği sağlanırsa aynı gün temyizden feragat edilerek bakiye harcın geri alaınması mümkün olabilir.

2. Islah bir taraf işlemidir. Islah için hakimden izin alınması veya süre verilmesi söz konusu olmaz. Yani kesin süre verilse dahi yargılama sona erinceye kadar ıslah hakkı kullanılabilir.

3. Kaldı ki madem ki , davadan feragat edilecek ne diye ıslah ediliyor. Taraflar mahkeme dışında da istedikleri gibi anlaşabilirler. Mahkemeden anlaşacaklarını beyan ederek süre tanınmasını isteyebilirler. Mahkemenin süre tanımayıp davayı hemen bitireceğini sanmıyorum.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

2-Dosyamız karar aşamasında ve Mahkeme tarafından tarafıma '' 492 SY 30.maddesi gereğince eksik harcı tamamlamak üzere gelcek celseye kadar süre süre verilmesine,süresinde harcın tamamlanmaması halinde dosyanın işlemden kaldırılacağı, sonuçta açılmamış sayılacağına karar verileceğinin ihtarına(ihtarat yapıldı) '' şeklinde ara karar oluşturulduğundan mahkemeden anlaşma ihtimalimiz olduğundan süre talep etmek istiyorum ancak bu ara karar benim aleyhime bir durum oluşturur mu?
3- Davacı ve davalı birbirlerine pek güvenmiyorlar.Henüz davalı davacıya taşınmazalraın bedelini ödemedi. duruşma gününe kadarda ödeyemezmiş. Islah konusu eksiik harcın ikmali hususunda ve onu da yatırmak istemiyorlar. Davalıda davanın feragat ile sonuçlanması konusunda ısrarcı olduğundan haricen anlaşma sağlanamıyor.
Yukarıda belirttiğim ara karardan sonra anlaşma hususunda tekrar bir süre talebimin ne gibi sonuçları olabilir?
Yada dosyası takip etmeyerek müracata bırakıp 3ay bittmeden yenilesek ve bu aradada taşınmazların bedeli ödenir ve eksik harç yatırılmaz davadan feragat edilse herhangi bir hak kaybımız olurmu?