28-01-2010, 02:22
|
|
|
Sn. ratiolegis27;
bana muzo diyebilirsiniz. Kızmam.
Demek ki konu ile çok fazla ilgilenmediniz. Sizin eleştrilerinizi ileten başka bir arkadaşımız da oldu. Benim ifademi iyi okursanız iyiki avukat oldunuz dedim
Sorun şurada: İnsanları alıp okutuyorlar sonra birbirine düşürüyorlar. Ben sizi tanımam ve hiç bir husumetim olamaz.
Ben sadece tartışmanın uç noktalarını ön plana çıkararak tartışmaya uğraştım.
Evet ifade ettiğiniz gibi avukatlık bir meslektir.
Nasıl bir meslektir?
Yargıda koruma açısından örgütlenmiş bir meslektir.
Ben yukarıda da belirttim. Ben sınavı geçtim. Benim dönemimde sınav vardı. Ama ben hiç diğer hukuk mezunlarını kendime rakip olarak görmedim. Sorunu eğitim sisteminde aradım.
Sizin avukatlığınızı engeleyyemeyeceğim konusunda kesinlikle haklısınız. Benim için önemli olan bir insanın bu eğitimi aldıktan sonra yeniden sınava tabi tutulmasıdır. Peki bir avukat olarak burada bir hak kaybı olduğunu düşünmüyormusunuz? Al insanı 4 yıl okut, onun zamanını çal, annesinin babasının parasına harcattır, sonrada sen hukukçu değilsin de.
İnsan sormazmı? Bu diploma ne?
Bir avukat olarak bu hakkı savunmayacakmısınız?
Bence burada sistemin yanlış biçimde oturtulmaya uğraşıldığını belirterek o na karşı kışımı ifade ettim Sizin şahsınızde bir saldırı yoktur ve olamaz. Sizi tanımıyorum.
Size bir soru sorayım. Hergün hukuk fakültesi açılıyor, öğrenciler alınıyor, aileler para harcıyor, devlet yatırım yapıyor. Sonra sınav.
Burada sorgulanması gereken nedir?
Büyük umutlarla fakülteye kaydını yaptıran çocuklar mı, eğitim sistemi mi?
İstanbul daha önce vardı. Ankara Hukuk 20 li yıllarda açıldı. İzmir yanılmıyorsam 76 veya 78. Düşünün TC 50 yılda bir hukuk fakültesi kurmaya karar verebiliyor, 80 sonrası 50 hukuk fakültesi kuruyoruz. Kadro?
Benim tartışmak istediğim nokta rahatsızlıklarımızı diğer insanlardan sormak yerine bu rahatsızlığı yaratan yapılanmadan sormaktır. Bu çerçevede ben yeni avukat olmasın diye tartışamam. Yeni avukata ihtiyaç var mı diye tertışırım. Ne siz ne de yeni mezunlar benim düşmanım değil. Benim dostlarım. Ben bir avukat olarak onların haklarının korunması gerektiğini savunuyorum.
Saygılar.
|