28-01-2010, 00:22
|
|
|
Sayın Muzaffer Erdoğan.,mesajıma
"Sn. ratiolegis27 böyle zor bir ismi neden seçtiğinizi anlamadım.
bundan sonra size sayın 27 diyeceğim."demişsiniz.Ben size nasıl kısaca 'Muzo' demiyorsam lütfen sizde nickimi orjinal şeklinde kullanınız.Ayrıca "ratiolegis;kanunun ruhuna egemen olan temel düşünce" demektir.Bunu bütün hukukçular bilir,sizde madem 25 yıllık avukatmışssınız bu nick niye size "zor"geldi bende bunu anlamadım.Ayrıca bana madem ücret azlığından dert yanıyorsunuz,müvekkilin parasını alın kaçın demişssiniz.Bunu şaka olarak kabul ediyorum ve daha fazla konuyu kişileştirmek istemiyor,bu yolu önerdiğinize göre bu yolu nerden bildiğinizi merak ettiğimi belirtmekle yetiniyorum.25 yıl önce avukatlık sınavı olmuş olsaydı dahi merak etmeyin siz benim bu sınav dolayısıyla avukat olmamı da engellemiş olmazdınız.Belki de sırf bu nedenle eski avukatlara müteşekkir bile olurudum.
Avukatlık mesleğindeki sorun hem nicelik,hem nitelik sorunudur.Nicelik sorununu zamanında Avukatlık sınavına karşı çıkan zihniyet sayesinde aşamadık maalesef.Nitelik sorunuda bizim gibi genç avukatlara sağolsun kalan eskilerden miras sayesinde pek de aşılacak gibi görünmüyor.
Sorun avukatlık mesleğinin etik ve ilkeli bir meslek haline getirebilmesi sorunudur. Yineliyorum;avukatlık hukuk fakültesinin zorunlu bir sonucu değildir,bir MESLEKTİR ve konu bu yönüyle ele alınmalıdır.Hukuk fafültesi ve bu fakültelerfe alınacak kontenjan sayısının azaltılması Anayasamızda belirtilen eğitim ve öğretim hakkı çerçevesinde değerlendirilmeli,herkes hukuk eğitimi alabilmelidir.Ancak her hukuk okuyan hakim-savcı,müfettiş,kaymakam olamıyorsa AVUKAT DA olamamalıdır.Avukatlığın serbest meslek olması durumu değiştirmez,zira İİBF ve SBF fakültesi mezunları mali müşavir olmak için staj öncesi ve staj sonrası sınava tabi tutulmakatadır.Kazanılmış hak kavramının arkasına sığınmadan herkesi kapsayacak bir sınava"EVET"
|