Mesajı Okuyun
Old 27-01-2010, 12:26   #2
Admin

Alıntı:
Yazan hakkaniyet_
Merak ettiğim husus uygulamada böyle ikili kira sözleşmeleri yapılıyor ama sözleşmelerin akıbeti ne şekilde oluyor?
Bu tip ikili kira sözleşmeleri vergi kaçırmak için yapılıyor ve aslında her iki tarafta ciddi zarara uğrayabiliyor ama başlarına gelene kadar farkında değiller maalesef.

Bu ve benzeri olaylarda tereddütte kalındığında ispat durumuna bakmak gerek. Herkes iddiasını ispatla yükümlü. Kiralayan kira sözleşmemiz 1100-TL'dir iddasında ve bu şekilde bir icra takibi yapmış. Eğer elinde altında sizin imzanız olan 1100-TL'lik sözleşme varsa, iddiasını ispat ediyor demektir. Takip 30 günlükse ve 30 gün içinde borcu ödemezseniz tahliye olursunuz.

Alıntı:
Bir de müvekkil bu dekorasyona ait masrafları isteyebilir mi?
Masrafları isterken hukuki dayanağınız? Sözleşmede böyle bir madde yoksa, masrafları karşı taraftan almanızı pek güç görüyorum. Neticede mecurun değerini yükselttim savunmasında bulunabilirsiniz belki ancak yaptığınız muhtemelen kendi işinize ait bir dekorasyondur ve sizden sonra gelecek başka işle uğraşacak bir kiracının da işine yaramayacaktır. Kaldı ki, mecurun değerini yükselten ve herkes için geçerli bir bir dekorasyon yapmış olsanız dahi, kiralayan yaparken benden izin aldın mı diyebilir.

Ben sizden Murat 124 araba kiralarsam, sonra ona sizden habersiz Ferrari motor takıp teslim ederken sizden parasını isteyebilir miyim?