Mesajı Okuyun
Old 26-01-2010, 23:15   #3
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Meslektaşımın verdiği bilgilere katılıyor ve ek yapmak istiyorum.

1-Dava açılırken dava dilekçesine adli yardım talepli ibarenin yazılmasında yarar bulunmaktadır.Böylece dava açılırken harç bakımından maktu harç alınacak ve diğer harşlar bakımından adli yardım talebinin sonucuna göre hareket edilecektir.

2-Adli yardım talebi hakim tarafından değerlendirilecektir.Gerekli mali araştırma yapılacaktır.Kararı kolaylaştırmak için ilgili düzenleme gereği muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesinin iki aza tarafından da ayrıca imzalanması gerekmektedir.Bu biçimi ile üçlü imza içeren fakirlik evrakı usule uygundur.

3-
Adli yardım kararı verildiğinde yargılama sırasında harçtan muafiyet ve/veya yargılama gideri tarafınızca peşin ödenmeyecek ve davadan haksız çıkan tarafa yükletilecektir.