Mesajı Okuyun
Old 25-01-2010, 23:41   #6
Av.Y.Selim ÜSTÜN

Şu ana kadar verilen cevaplarla ilgili konuya ilgi gösteren meslektaşlarıma teşekkür ederim. Konuyu dosyanın hakimiyle ve kalemle görüştüm.
Evet Aynen sayın üstadım Av.Suat ERGİN'in de beyan ettiği üzere boşanma kararının aslının temyiz edilmemesiyle boşanma kararı kesinleşmiştir. Temyiz etme durumunda HUMK 422 de yapılan değişikle 5.000 TL ye kadar bir para cezasıyla belkide şahsen yüzleşmek zorunda kalacaktım.
(Boşanma kararının en azından gerekçesinde aleyhe bir husus bulmaya çalıştıysamda bulamadım. Darb olayını tespit edip ağır kusurlu gördüğü iki katlı evi ve arabası olan kocayı 5.000 TL maddi 4.000 TL manevi tazminata mahkum eden sayın hakim hakkında yorum yapmıyorum)

Aile konutu şerhinin kaldırılması konusunda ise mahkemeler arasında uygulama farkı olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.Kimi mahkemeler mevcut dosya eğer kesinleşmişse dosyadan tebligat çıkartarak aile konutu şerhinin kaldırılması konusunda mevcut dosyadan yargılama yapıyormuş. Kimi mahkeme ise bu konuda yeniden yargılama yapılması için dava açılmasını istiyormuş. Netice olarak başvuru üzerine resen aile konutu şerhinin kaldırılmayacak olması bir nebzede olsa içimi rahatlatmıştır.
Sayın Av.Mehmet Saim DİKİCİ üstadımın cevabında belirttiği hususu bende düşündüm. Ev arsa tapusu 2001 yılından önce alınmıştır. Evin yapımına ise 2001 yılından önce başlanmış ve belli bir süreç içerisinde 3-4 yıl içerisinde inşa edilmiştir. Arsanın üzerinde yapılan evin enkazı üzerinde katkı payı hususunda dava açmak ve bir şekilde mahkemeyi ikna edip evin tapusuna şerh koydurmak gibi bir cinlik aklıma gelse de bir yandan ne sonuç vereceği hususundaki şüphelerim diğer yandan müvekkilin içinde bulunduğu elverişsiz maddi koşullar şimdilik bu ihtimali ertelemiştir.

Saygılarımla
(Evet biraz uzun bir cevap oldu )