Mesajı Okuyun
Old 25-01-2010, 12:13   #1
msahinparlak

Varsayılan vekalet ücreti, teminat

Sayın meslektaşlarım, bu gün müvekkilimden bir telefon aldım. Davalı Şirket vekili iş mahkemesinde kazanmış olduğu maktu vekalet ücreti için ilamlı icra takibi yapmış ve müvekkilin evine icra emri göndermiş. 575 Tl maktu vekalet ücreti toplam 795 Tl olmuş. Müvekkil çalıştığı şirketten atılmıştı. İş mahkemesinde dava açtık, davayı kısmen kazandık. Davalı Şirket Kararı temyiz etti. Başlattığımız icra takibini de teminat maktubu karşılığında durdurdu. Küçük bir araştırma yaptım. Dava dsoyasında teminat mektubu var, İcra dosyamızda da teminat mektubu var. Yani davalı şirket 2 teminat mektubu ibraz etmiş durumda. Geçen gün meslektaşım beni aradı, mahkemedeki teminat mektuplarının iadesi için muvafakatımı istedi. Ancak yargıtay aşamasında kararın bozulması halinde davamız teminatsız kalmasın diye kabul etmedim. Çünkü bu halde bozma sonrası icradaki de iade edilecek ve ortada kalacağız. Bu riski göze alamadım. Benim sormak istediğim şey; müvekkilime karşı yapılan icra takibini nasıl durdurabilirim. Müvekkil işçi olduğundan şu anda parayı yatırmıyor, teminat mektubu da veremiyor, şirketten olan alacağını, karşı tarafın vekalet ücretini...... "Av.K. m.164'e göre davada hak kazanılan avukatlık ücreti için takas ve mahsup yapılamaz." gereğince takas ve mahsup da edemiyor. Bu halde biz alacağımız daha alamadan, karşı tarafın avukatlık ücretini ödemek zorunda kalacağız. ACABA ALACAKLI OLDUĞUMUZ İCRA DOSYASINI TEMİNAT OLARAK GÖSTERMEZ MİYİZ? ya da işçi-davacı-müvekkilimine karşı yapılan ilamlı icra takibini durdurmak için başka bir yol var mı? Bu konuda meslektaşlarımın görüş ve önerilerini yazmalarını rica ediyorum.. saygı ve selamlarımla..