25-01-2010, 09:21
|
|
|
Sn. Eskişehirli;
eklediğiniz yanıt için teşekkür ederim. Bu konuyu açtıktan sonra elbette ki araştırmama devam ettim. Sigorta limitinin sizin de bahsettiğiniz üzere taşımadan taşımaya, tek tek poliçelendirmekten tutun da projenin tümünün tek poliçe altında sigorta kapsamına alınması gibi daha saymakla bitmeyecek birçok kritere bağlı olduğunu, taşıma hukuku bir kenara sigorta hukukunu bile aşan direkt operasyonel bir sigorta kavramı olduğunu ve rakamsal bir değer ortaya koymaktan ibaret olduğunu düşünüyor ve limitleri (rakamları) tartışmanın hukuken bir yararı olmadığını düşünüyorum. Ama yine de konuya en yakın açıklama ve hukuken limit anlamında değer anlam ifade edecek tek açıklamanın 8,33 SDR olduğu konusundaki yorumunuza destek vermekteyim.
Bağlayıcılı konusunda da aynen sizin gibi taşıyıcının yükümlülüklerini baz alarak sigortacıyı CMR sigortası kapsamında sorumluluk altına alacağı ve sigortacıyı da bu şekilde bağladığını düşünmekteyim. Aslında basit olan bu iki soruya cevap vermenin araya hukuku alınca geniş düşünmekle birlikte tabir-i caiz ise kafa karıştırdığını düşünmekteyim. Değerli görüşlerinizşe birebir uygunluk yakalamış olmak da benim gibi genç bir hukukçu için sevindiricidir. Tekrar teşekkür ederim.
|