Mesajı Okuyun
Old 23-01-2010, 21:35   #1
Konuk

Varsayılan mal ayrılıgı rejimi

merhaba ben yaklaşık 1 yıllık evli bir bayanım.2.ci evliligim ilk eşimden olan birde kız çocugum var.evlenmeden önce eşim 1 ev aldı benim üstüme daha sonra evlendik ama evliligin başlangıcından bu yana hiç huzurumuz olmadı fizyolojik,piskolojik,ekonomik şiddet gördüm devamlı hakaret leri zaten emekli oldugu için 24 saat evin içinde herşeye karışmaları beni çok bunalttı inciltici sözleri beni kahrediyordu ve daha birçok şeyler evde hiç huzurumuz kalmadı korku içinde yaşıyorduk evi alabilmek için elinden geleni yapmaya başladı beni çocugumla tehdit etmeye kalkınca bende adliyeye giderek hastane raporlarımla 6 ay evden uzaklaştırma kararı aldım.eşime aldıgım kararı gösterdim oda hemen gidip evin elektrik dagolgaz telefon v.s kapattırdı ben çalışmıyorum çocugum okula gidiyor çok zor durumlarda kaldık bu kış günü.daha sonra eşim avukat tutmuş bizi çagırdılar avukatla görüştük avukat ben sizi barıştıracam dedi ve bir kagıt hazırlamış benim gözümde gerçekten bu evlilikte magdur olan bendim uzaklaştırma aldım gene ben magdur oldum 6 aylık nafaka davası açtım hakim kabul etti bu sefer tebligatlara şuraya buraya para lazım dediler küpeme varana kadar sattım ama bir netice alamadım eşimi bulamıyorlarmış her yere tebligat gitti yok.yani gene ben magdur şimdide avukat bir kagıt hazırlamış mal rejimi sözleşmesi yazıyor üstünde ve altta dolu maddeler sıralamışlar benden imzalamamı istediler bende şuan imzalamadım 1 kaç gün müsade istedim ama kafam çok karışık eşimin avukatına daha dogrusu aile dostlarıymış zaten ona bütün olanları anlattım sen çok haklısın nasıl böyle şeyler yapar dedi ve bu maddelerde eşim için evine bakacak dayak olmayacak hakaret edilmeyecek vs.şeyler yok sadece hep mallarla ilgili şeyler yazıyor heryerde ben magdur oldum burdada magdur olmak istemiyorum baroya gittim ama üstüme ev oldugu için muhtarlık fakirlik ilmuhaberi veremiyecegi söylendi tek ümidim sizsiniz bana ne olur birşeyler söyleyin bu mal ayrılıgı rejimi nedirmesela bir maddede yazıyor belirli bir malın kendisine ait oldugunu iddia eden eş,iddiasını ispatla yükümlü olacaktır.aidiyeti ispat edilemeyen mallar eşlerin paylı mülkiyetindeki mallardan sayılacaktır. Mal rejiminin sona ermesi halinde eşlerden her biri digerinin zilyetliginde bulunan mallarını geri alacaktır.ayrıca üstün yararı oldugunu ispat eden eş öteki önlemler yanında digerine ait payına ödeme günündeki karşılıgını vermek suretiyle paylı mülkiyetimizdeki malın kendisine vermesini isteyebilecek ve bir maddede evlilik öncesinde bagışlama niyeti ile diye başlayan bir madde daha var yanlız eşim bana bu evi alırken sana bagış yapıyorum diye almadı eşim benle evlenmeden önce mallarının yüzde 80 nini oglunun üstüne yaptı ogluyla kavga etti baya bir sorunlar yaşandı.ama bagış amaçla alınmadı ve kagıtta neden bagış amaçlı yazıyor.lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden saygılarımı sunuyorum teşekkür ediyorum