Mesajı Okuyun
Old 23-01-2010, 14:36   #12
Av.H.Sancar KARACA

Alıntı:
Yazan av. mücevher özkan
Sayın Kardan Adam; Evet, haklı olabilirsiniz 70 bin TL tutarında farkın makul olabileceği konusunda, fakat hangi veri ile?
Alıntı:
Yazan av. mücevher özkan
Toplam aidat üzerinde bir bedelin genel kurul kararı olmadan talep ve tahsil edilmesinin yasak olması kanunun emredici hükmü gereğidir. Benim bakış veya görüşüm değildir. Saygı ile.

Sayın Meslektaşım,
Öncelikle, soru temelinden ayrılmamak uğruna şu hususu belirtmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Ortaklığa sonradan kabul edilenden, önceki ortaklardan alınan meblağın üzerinde para talep edilmesi "eşitlik ilkesinin ihlâli midir"e verdiğimiz cevap; Hayır idi.
Çünkü, önceden“ortakların yaptıkları ödeme kooperatife değer katmış ve önceleri ortaklar bu paraların semerelerinden mahrum kalmışlardır” .

Fark alınmasının genel kurul kararına dayanması gerektiğini bunun kanunun emredici hükmü olduğunu söylediniz ve -devamla - alınan farkın da makul olmadığını belirttiniz. Ben de, fark alınmasının genel kurul kararına dayanması hususundaki görüşünüze katılmamak için bir neden olmadığını, bu görüşe katıldığımı belirterek kazandırılan bakış açısı için teşekkür ettim.Ancak, alınan farkın makul olmadığını söyleyebilmek için elde veri olmadığını, dolayısıyla eşitlik ilkesine aykırılığa değil, genel hükümlere dayanılarak soruna çare aranması konusundaki görüşümde sebat ettiğimi de ekledim. Cevaben, “bu benim görüşüm veya bakış açım değil, bu husus kanunun emredici hükmü ile düzenlemiş “ dediniz. Tereddüde düştüğüm için soruya dönüp yazdıklarıma baktım. Ben, ödenen farkın makul olmadığı iddiası ile iade, ancak genel hükümlere dayanılarak istenebilir derken, Üstad DİKİCİ, bu hususta bence de çok isabetli olarak en yakın halin “Gabin” olabileceğini ekledi.

“Alınan farkın makul olduğu konusunda veri var mı ki” diye sorduğunuz için devam etmek durumundayım: Soru metninde sadece “yöneticiler 90.000.-TL lik bir yeri müvekkilime 160.000.-TL bedelle satmışlardır.” denilmektedir. Siz “bu 70.000.-TL lik fark makul değil” diyorsunuz.
Yineliyorum; makul olmadığını söylemek için yeterli veri yoktur.
Varsa, doğrusu farkında olmak istiyorum.
Teşekkürler.
Selam ve saygı ile.