Konu
:
Kooperatiflerde eşitlik ilkesinin uygulanması
Mesajı Okuyun
23-01-2010, 00:20
#
9
Av.H.Sancar KARACA
Alıntı:
Yazan
av. mücevher özkan
Sayın Hukuka Saygı; Ana Sözleşme 11.m gereği "...istekli ortaklığa alındığı taktirde...sermaye taahhüdünün diğer ortaklarca ödenmiş taksidi ile diğer ortakların her birinin o tarihe kadar ödemiş oldukları paralara eşit meblağı bir defada öder.
17.madde uyarınca devir yoluyla ortaklığa alınanlar hariç olmak üzere
daha sonra ortaklığa kabul edileceklerden yukarıdaki fıkrada belirtilen meblağın üzerinde para talep edilmesi, genel kurulun bu hususta karar alması halinde mümkündür."
Ancak genel kurul kararıyla alınabilecek farkın bile makul bir miktar olması gerekir ki, sizin sorunuzda 2006 yılında koop.e yapılan ödeme 160 binTL iken şimdiki değeri 150 bin- 160 bin TL tutarında hisse için bence makul olmayan bir fark alınmış, genel kurul kararı bile olmaksızın.
Sayın ÖZKAN,
Kooperatifin önceki ortakların - belki 5 yılda - ödedikleri aidat toplamı 90.000.-TL ise, boşalan ya da boş bulunan - bağımsız bölüme bağlı - bir ortaklığa biçilen değerin (160.000.-TL nin) makul olmadığını söylemek için yeterli veri olmadığını düşünüyorum. Ama, toplam aidatın üzerinde bir bedelle ortak alınmasının doğrudan bir genel kurul kararına ya da genel kurulca onanmış bir yönetim kurulu kararına bağlı olması gerektiği yolundaki görüşünüzü kabul etmemek için bir neden göremedim.
Kazandırılan farklı bakış için teşekkürler.
Av.H.Sancar KARACA
Üye Kimliği
Av.H.Sancar KARACA İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.H.Sancar KARACA İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.H.Sancar KARACA İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın