|
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Müvekkil ile mesleğe yeni başladığım ilk aylarda çalışmaya başladık. Kendisi esnaf ve düşük meblağlı senet ve çek takip işlemleri var. Daha önceden birçok avukatla çalışmış. Bana ilk önce bir takip getirdi. Vekalet ücretimin bir kısmını başta aldım, sonradan beni sadece karşıdan vekalet ücreti almaya ikna etti. Yeni başladığım dönem olduğu için ve daha önce başka avukatlarca takip edilmiş dosyaların bazılarında kısmi tahsilat yapılmış olduğu için vekalet ücretini sadece karşı taraftan almak üzere anlaştık. Müvekkilin pek çok davasının (itirazın kaldırılması, menfi tespit davası, taahüdü ihlal vs. ) ücretini "avukat hanım zaten mağdurum biz hemşehriyiz bundan almayıver " diyerek ödemedi, ben de talep etmedim. Her paraya sıkıştığında masraf olarak ayırdığım paradan adeta ağlayarak talep etti ve aldı, yeri geldi dosyaları aksamasın diye ben cebimden yaptım, sonradan dosyalara yatan paralardan kestim. Son zamanlarda benimle görüşmemeye telefonlarıma çıkmamaya başladı karşımda bulduğum muhatap sekreteriydi. Bugün sekreteri beni arayarak, "avukat hanım şu dosyaya tüm borcu karşılayacak kadar para yattı acil ödememiz var tüm parayı çekip bize gönderiverin (A)bey rica ediyor." diyor ve ben de öyle bir borçlunun bende kaydı olmadığını söyledikten sonra merak edip icra dairesinde ilgili dosyaya bakıyorum ve aylar önce müvekkilimin başka avukata vekaletname verdiğini, yeni takiplerin başka avukat tarafından yapıldığını öğreniyorum.
Müvekkil yeni davalarını ve takiplerini başka avukata elbette ki verebilir. Ama hala bende eski takipleri devam ettiği halde bana bu durumu haber vermediği için, benden memnun olup/madığını bana açıkça izah etmediği için, açıkça beni azletmediği için müvekkilime ve avukatlık ücretim ve emeğimin karşılığı hakkında bu kadar ahmakça davrandığım için kendime kızgınım
|
|
 |
|
 |
|
Amacım sizi üzmek değil.Yaşadıklarınızı ise birçok avukat mesleğin başında yaşamıştır.
-Müvekkil ,vekalet ücreti ödemediği avukatı ciddiye almaz.
-Avukat ,hangi ekonomik şartlara sahip olursa olsun mutlaka vekalet ücretini müvekkilden talep etmelidir.
-Kapınızı çalan her müvekkile Zamanınızın ,bilginizin,emeğinizin,mesleğinizin önemli ve değerli olduğunu belirtmeniz gerek.
Yukarıda, özeleştrinizi yapmışsınız ; Fakat müvekkiliniz değil ,üzgünüm siz hatalısınız.
Bırakın vekalet ücretini unutmayı ,danışma ücretini bile unutmuyorum artık.
Saygılar.