22-01-2010, 15:19
|
|
|
Trafik Kazası ve Sigortacının rücu Zamanaşımı
Arkadaşlar herkese öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Müvekkilin maliki olduğu bir ticari otobüs 04.02.2007 de maddi hasarlı bir trafik kazasına karışıyor. Ancak olayda ceza zamanaşımını gerektiren bir durum yok. müvekilin aracının çarptığı arabanın sigorta şirketi hasarı ödüyor ve rücuan sadece bizim aracın sürücüsüne davayı açıyor ve 3 yılın ardından araç maliki olan müvekkili davaya dahil ediyor. Kazada raporlara göre bizim aracın sürücüsü %100 kusurlu. Şimdi birkaç sorum olacak.
1) Usul yönünden KTK 109'un son fıkrasına göre rücu davasında 2 yıllık zamanaşımı defiinde bulunmak istiyorum. çünkü sigortacı 2007'de ödeme yapmış ve 2 yıllık zamanaşımı geçmiş.
2) Ayrıca dava 3 yıldır sürüyor ve son aşamada davacının dosya karara yaklaştıktan sonra ağır kusuruyla davaya dahil etmediği için hükmün sonucundan müvekkilin etkilenmemesi gerektiğini mi ileri sürmeliyim?
3) Esas yönünden ise BK'da düzenlenen rücu sırasında iç ilişki bakımından müteselsil sorumluluk olmadığı ve sürücü kazada %100 kusurlu olduğu için araç maliki açısından davanın reddini talep etmek istiyorum. Yanlış bir yol izlemek istemiyorum yardım ederseniz çok sevinirim.
|