Mesajı Okuyun
Old 22-01-2010, 13:56   #5
Av.YBayrak

Sayın Meslektaşım hukukçu1985;
Davanın lehinize sonuçlandığını belirtiyorsunuz, fakat kesinleşti mi? Anladığım kadarı ile kesinleşmedi. Yargıç'ın teminat karşılığı ihtiyati haciz kararı vermesi bu nedenle doğru. Bu haliyle de ihtiyati haciz kararı almanız gerçek bir başarıdır avukat olarak. Bu noktada durmalı, itiraz vb. yollara giderek sizin de açıkça gördüğünüz nedenlerle kazanımınızı işlevsizleştirmeye neden olacak bir girişimle başarınızı gölgelememelisiniz diye düşünüyorum. Müvekkiliniz gitsin kendisine kredi bulsun, bankalardan kredi çeksin. Bu mümkün.
Asıl önemlisi, müvekkilinizin bu teminatı karşılayacak durumunun olması yada olmaması sizin avukatlık konumunuzun dışındadır. "Ben de bu yükün altına girmek istemiyorum" şeklindeki anlatımınızdan anlıyorum ki, -eğer yanlış algılamadı isem- müvekkiliniz adına teminatı kendiniz yatırmayı düşünüyorsunuz. Böyle bir davranışta bulunmak avukatlık mesleğinin icapları ve kapsamı dışındadır ve adeta bir iş ilişkisine dönüşür. Bu, belki size müvekkil (ki bu yolla oluşan müvekkil portföyüne müşteri portföyü demek doğru olur) portföyü oluşturur, fakat mesleki olarak götürecekleri getireceklerinden çok daha fazla olur diye düşünüyorum. Hangi nedenle olursa olsun, Müvekkilin her sorununu çözmeye kalktığınızda, araya sınır koymadığınızda yarardan çok zarar göreceğinize emin olabilirsiniz. Tabii karar sizin.