Mesajı Okuyun
Old 22-01-2010, 12:52   #5
wellan

İİK 65.madde gecikmiş itiraz sebeplerini düzenlemektedir.Mazeretinizi ve itirz edeceğiniz hususları da içeren dilekçe ile engelin ortadan kalkmasından itibaren 3 gün içerisinde icra mahkemesinde dava açınız(icra müdürlüğünün bağlı bulunduğu icra mahakemesinde).7201 sayılı yasaya göre;
HÜKMİ ŞAHISLARIN MEMUR VE MÜSTAHDEMLERİNE TEBLİGAT:
Madde 13 - Hükmi şahıslar namına kendilerine tebliğ yapılacak kimseler her hangi bir sebeple mütat iş saatlerinde iş yerinde bulunmadıkları veya o sırada evrakı bizzat alamıyacak bir halde oldukları takdirde tebliğ, orada hazır bulunan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.

YAŞ VE EHLİYET ŞARTI:
Madde 22 - Muhatap yerine kendisine tebliğ yapılacak kimsenin görünüşüne nazaran onsekiz yaşından aşağı olmaması ve bariz bir surette ehliyetsiz bulunmaması lazımdır.

USULÜNE AYKIRI TEBLİĞİN HÜKMÜ:
Madde 32 - Tebliğ usulüne aykırı yapılmış olsa bile, muhatabı tebliğe muttali olmuş ise muteber sayılır.
Muhatabın beyan ettiği tarih, tebliğ tarihi addolunur.
Sayın meslektaşım bu gibi durumlarda benim düşümcem şu yönde hareket edilmesimesidir.Öncelikle icra mahkemesine gecikmiş itirazımı yaparım.Ayrıca ödeme emrinin yukarıdaki maddelere göre iptal edilmesi VE ÖĞRENME TARİHİ OLARAK ELİNE GEÇEN GÜNÜN kabul edilmesi için icra mahkemsinde dava açarım.Usulsüz tebligatın alındığı beyan edilmediğine göre tebligat yapılmamış sayılır.Bu yolları denemenizde fayda olduunu düşünüyorum.SAYGILARIMLA.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.