Konu: özel orman
Mesajı Okuyun
Old 21-01-2010, 13:46   #1
ayşegül esin gök ertuğrul

Varsayılan özel orman

Özel ormanda 2/B işlemi yapılıyor.Bu işlemin usulsüz olduğu gerekçesi ile genel müdürlüğe izafeten işletme müdürlüğü işlemin tamamlanmasından itibaren 1,5 yıl sonra işlemin iptali için asliye hukuk mahkemesinde dava açıyor.Davacının tapu iptali yönünde bir talebi yok.Biz davalı özel orman malik vatandaşız.2/B işlemleri için müracaat eden ve masraf yapan da vatandaş,devletin maddi bir zararı yok.2/B işlemi sonucu özel ormanı arsa vasfıyla vatandaşlar adına tescilini öngören de kadastro komisyonu.Buna izin veren vali ve bakanlık.1-Kendi yaptığı işlemin usulüne uygun olmadığını (özel orman olarak tescile dayanak mahkeme kararında bilirkişi raporu içerisinde 70'lerde yangından sözediliyor,iptal bu nedenle isteniyor,ancak şu an 30 .000 m2lik taşınmazda sadece toplu bir yerde 10-13 çam ağacı var,bu kısımda vatandaş okul yaptırmış,tapuyu özel orman olduğu için milli eğitime de devredemiyor,bu alan işlem sonucu gene özel orman olarak kalmış,orman sınırları dışına çıkartılmamış,geri kalan kısım tamamen tarım arazisi)iddia etmek uygun mu?2-Ben 6831 sayılı Orman Kanunuda 11.maddeye dayanarak ,bu işleme askı tarihinden itibaren 6 aylık yasal sürede Kadastro Mahkemesinde itiraz edilebileceğini,itraz olmazsa kararın kesinleşeceğini ve bu sürenin hak düşürücü süre olduğu iddiasındayım.Yine 11/2'ye göre tapu sahibi özel orman maliklerinin bu karara karşı 10 yıl içinde dava açabileceğini,ancak kanunun bu hakkı işlemi yapan idareye vermediğini iddia ediyorum.3-11/3'e göre de bu davada hasmın sadece tapu sahibi vatandaş değil Çevre ve Orman Bakanlığı da olması gerektiğini düşünüyorum.Savunmalarıma destek ve emsal uygulama,karar bekliyorum.