Mesajı Okuyun
Old 20-01-2010, 13:56   #4
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan umutlaw
Sayin Meslektaslarim,
X kisi Firma sahibidir, 2008 yilinda dogum tarihi tashih yoluyla degismistir, ayni zamanda sirketine ait vergi levhasi kayb olmus ve konu gazete ilan yoluyla vergi levhasinin hukumsuz oldugu yolunda tiraji yuksek bir gazetede ilan edilmistir.
Suanda kisi hakkinda Türk telekom tarafindan bir sozlesmeye istinaden icra takibi baslatmistir. Icra takibi ile yetkili sayin vekil meslektasimla gorustum kendisi bana savciliga suc duyurusunda bulunuldukten sonra ekte delillerle birlikte Turk Telekom Mudurlugu hukuk islerine basvurmami tavsiye ile icradaki dosyaya itiraz yazmammi istedi
Tabi meslekatsiminde bu konudaki kaygisini anliyorum ancak bu sekilde bir prosedurun uygulanmasindan meydana elebilecek sonucladan kaygiliyimdir.
Taktir ederseniz ki imzanin sahte olmasi ciplak gozle gorunmeyecek sekilde profisyonel yapilmistir nitekim bu surec icerisinde olasi bir cezayi sorumluluk ciktiginda x kisinin magdur olmamasi ve yine itibarli bir tacir olarak kendisine bir haciz isleminin uygulanmamasi dilegindeyim.
Tecrubelerinizi ve bu konu hakkinda alinabilecek olasi tedbirler hakkinda degerli dusuncelerinizi paylasmanizi dilerim.
Saygilarimla

Anladıklarımı yazayım. Müvekkiliniz bir şirket sahibi iken, vergi levhası kaybolmuştur. Muhtemelen vergi levhasını ele geçiren kişiler, müvekkilinize ait şirket adına ve müvekkilinizin imzasını taklit ederek, Telekomla abonelik sözleşmesi imzalamışlardır.

Soru-1: Telefon nereye bağlanmış?

Müvekkilinizin doğum tarihi 2008 yılında tashih edilmiştir.

Soru-2: Abonelik sözleşmesi yapılırken mutlaka nüfus cüzdan süreti eklenmiştir. Sözleşme hangi tarihte yapılmış ve ekine nasıl ve kimin nüfus cüzdan fotokopisi eklenmiştir.

Müvekkiliniz Telekomla bir sözleşme yapıp yapmadığını bilebilecek, anımsayacak durumda değil midir?

Eğer sözleşme yapmadıysa imzanın kendisine ait olmadığından da emin olmalıdır. İstenildiği kadar, profesyonelce taklit yapılsın grafolojik incelemeyle ortaya çıkar.

İmza inkar edildiğinde ve imzanın borçluya ait olduğu ortaya çıktığında neden bir ceza-i yaptırımla karşılaşılacağını düşündüğünüzü anlayamadım. En fazla % 40 inkar tazminatına mahkum olunur. Ama size de olay biraz tuhaf gelmiyor mu? Bana geliyor. Belki müvekkilinizin anlattıkları sizi de tatmin etmedi.