Mesajı Okuyun
Old 18-01-2010, 10:22   #6
silwersnake

Alıntı:
Yazan ayşe dağdelen
hileye dayalı olarak tapu iptal ve tescil davası açılmak suretiyle çocuklar adına tapu alınabilir kanısındayım. Çocukların bu mülkiyet hakları annelerinin taşınmazın üzerine haciz işlemi yapan tefeciyle ilişkilerinden önceki zamana tekabül edeceğinden ve çocukların böyle bir hacze muvafakatları bulunmadığından haczin geçmeyeceği kanısındayım. Araştırmadım ama sadece hukuk mantığıyla cevapladım.

Tapu iptali ve tescil davasını zaten açtık ve kazandık. Şu anda ilam tapuda beklemede. Öncelikli olarak haciz şerhinin kaldırılmasına ağırlık verdik, sağolsun tapu müdürü de bizim için şu an beklemede (yani henüz gayrımenkulü adımıza geçirmedik). Sizin söylediğinizi ben de düşündüm ve hatta dosyaya bakan hakim beyle de paylaştım bu fikrimi. Haciz işleminin gerçekleştiği tarihteki malikin, bu işlemi yapmaya yani tarlayı teminat olarak göstermeye zaten hakkının olmadığını, zira o tarihte gayrımenkul üzerindeki tek hak sahibinin çocuklar olduğunu, çocukların da yaşları itibariyle böyle bir işlem yapmaya muktedir olmadıklarını, bu nedenle de her yönüyle hukuka aykırı olan haciz işleminin kaldırılması gerektiğini bildirdim.

Cevap kısa ve netti : Tapu Kaydına Güven İlkesi...

İlkeler kanun hükümlerini alt edememeli bence ama maalesef durum bunun tam tersi...