Mesajı Okuyun
Old 16-01-2010, 17:30   #9
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Yasin Yıldız
BUNUN NASIL OLABİLECEĞİNİ AÇIKLARMISIN SAYIN MESLEKTAŞIM. KEZA BUNU YAPABİLİRSEK DAYANAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLACAKTIR.
Neyi merak ettiğinizi yazmamışsınız. Merak etmediklerinizi yazmakla ruhsal bunalım yaratmak istemezdim.

Pasaport Kanunu
Pasaport veya vesika verilmesi yasak olan haller:
Madde 22 – Yurt dışına çıkmaları; mahkemelerce yasaklananlara, memleketten ayrılmalarında genel güvenlik bakımından mahzur bulunduğu İçişleri Bakanlığınca tespit edilenlere pasaport veya seyahat vesikası verilmez.

11 Haziran 1996 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 22663
TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:395)
I — YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULMASINI GEREKTİREN VERGİ BORCUNUN TESPİTİ
A - Nev'i İtibariyle:
5682 sayılı Kanunun 22 nci maddesindeki "vergiden borçlu" tabiri ile kastedilen, 6183 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde sözkonusu edilen amme alacaklarından borçlu bulunan şahıslar olduğundan, buradaki vergi borcu tabirinden de "amme alacağı" anlaşılacaktır.

***

Amme borcu dolayısıyla, yurt dışına çıkış yasağı (tahdit) konulmak üzere isimleri Emniyet Müdürlüklerine bildirilen kişilere, bu durumun ayrıca bir yazıyla derhal bildirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında İdare tarafından mükelleflerin mağduriyete uğramamaları için kendileri hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanıp uygulanmadığını Gelir İdaresi Başkanlığı'nın WEB sitesi www.gib.gov.tr ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın WEB sitesi olan www.ivdb.gov.tr adreslerinden öğrenme imkânı sağlanmıştır.

Mahkemeler ve vergi dairelerinden başka il özel idareleri ile belediyeler de amme alacakları hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulayabilir

Ayrıca 6183 sayılı Kanun'un 35.maddesine göre sadece yönetici değil, limited şirket ortakları da hisseleri oranında amme borcundan sorumludur.

Saygılarımla