Mesajı Okuyun
Old 15-01-2010, 23:37   #6
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
anlatamıyorum , oglumun bu mırasdan faydalanabılmesı ıcın esımın ne zmn oldgunun bır onemı yokmu bazı avukatlar bana esınız oldukden bes yıl ıcerıısnde bu hak talep edebılırsınız dıyrlar mırasda ölumden sonra baswurmak ıcın belırlı bır sure varmı

Sayın Katılımcı,

Oğlunuzun miras hakkı zamanaşımı ile ortadan kaybolabilecek bir hak değildir. Oğlunuz babasının mirasçısıdır. Halen tapu intikalleri yapılmadığı için baba üzerinde görünen taşınmazlar üzerinde oğlunuzun miras hakkı bulunmaktadır. Yine araç ya da bankada para gibi mal varlığı değerlerinde de çocuğunuzun kaybolmaz hissesi vardır.

Ancak eğer muris baba sağlığında, oğlunuzun miras hakkını ortadan kaldırıcı işlemler yaptı ise bunlar için dava açılmalıdır. Bu tip davaların bir kısmında yine zamanaşımı süresi bulunmamaktadır.

Yine murisin sağlığında bir mirasçısını mirasından hiç yararlanamayacak ya da yasal MİRAS hissesini yok edecek biçimde yaptığı işlemlere karşı da tenkis davası denilen bir dava açılabilmektedir ki, bunun süresi babanın ölümünden tibaren 1 yıldır. Siz bu süreyi geçirmişsiniz.

Yapmanız gereken, murisin mal varlığını tespit etmek ve bir avukat ile yapılabilecekleri konuşmaktır.

Hak kaybına uğramamak için doğrudan destek alınız.

Saygılar,