Mesajı Okuyun
Old 15-01-2010, 20:41   #2
üye8180

 
Varsayılan

Sayın konuk, psikolojik şiddet de bir şiddet türüdür. Kişinin öz güvenini ve öz saygısını zedeler. Değersizlik hissi oluşturur. Uzak vadede, insanı pes etmeye sürükleyebileceğinden en tehlikeli şiddet türü olarak gösterilmektedir.

Psikolojik şiddete maruz kaldığınız durumda, hukukumuz size, 4320 sayılı Ailenin Korunması Hakkında Yasadan yararlanma hak ve imkanı vermektedir. Buna göre, şiddet uygulayan eşiniz ve/veya aynı konutta yaşadığınız diğer aile bireyleri aleyhinde, sizin için tedbiren koruma kararı verilmesini talep edebilirsiniz. Koruma kararı en yakın aile mahkemesinden, harç ve masrafa tabi olmaksızın alınır. Duruşma yapılmaksızın, dosya üzerinden, acele olarak verilir. Üç aydan altı aya kadar bir süre için verilir. Şiddet ve şiddet tehlikesi devam ediyorsa, süre bitiminde tekrar verilebilir.

Bu karar ile, hakkında tedbir kararı verilen eş veya aile bireyinin, sizin üzerinizde korku ve yıldırma yaratacak mahiyette şiddet içeren söz ve eylemlerine derhal son vermesi , müşterek konuttan uzaklaştırılması, aile konutunun size tahsisi ve somut olayın özelliklerine göre, verilebilecek diğer tedbirlere hükmolunur. Tedbir kararına uymama halinde, uymayan taraf yetkili ve görevli Sulh Ceza Mahkemesinde, üç aydan altı aya kadar hapis cezası istemli yargılanır.

Hak kayıplarına uğramamak için mutlaka doğrudan avukat yardımı alınız. Yoksulsanız, bulunduğunuz yer baro adli yardım servisine başvurarak size avukat atanmasını talep ediniz.