14-01-2010, 23:14
|
|
|
öncelikle herkese merhaba... henüz dikkatimi çekti yorum yazayım dedim...
haciz mahallinde her türlü işlem yapabilirsiniz... icra memurunun takdir yetkisi yoktur(talimat dosyalarında). esas dosyasında ise yargıtay kararları var, esas dosyası 99 veya 97ye göe karar verebilir diye.. ama 99 da olsa faketmez, muhafaza yapabilirsiniz. hemen hemen her icra memuru zorluk çıkarır buna. 99un tek dezavantajı ispat külfeti sizdedir... malları muhafaza altına alır ve satışını da yapabilirsiniz. dava sonuçlanıncaya kadar vezneye giren parayı alamazsınız o kadar... uygulamada bizler zorluklarla karşılaşıyoruz. yok neymiş, istihkak varmış, takibin devamı kararı getirmeden muhafaza yapamazlarmış vs. istihkak varsa ben her zaman muhafaza yapma taraftarıyım. adamın zaten foyası ortaya çıkmış, mutlaka kaçmak isteyebilir... fakat istihkaklı hacizlerde benim fikrim; içinize sinmediyse muhafaza yapmayın... organik bir bağ olduğunu düşünüyorsanız ve hele tebligat o adreste yapılmışsa yada borçluya ait evrak varsa mutlaka istihkak davasını kazanırsınız zaten... herkese iyi çalışmalar
|