14-01-2010, 13:58
|
#1
|
|
usulsüz tebligat ile sonuçlanmış boşanma davası
Merhaba, anlatacağım olay benim ilk davam olacak ve bana oldukca karışık geldi. Müvekkilim 9 yıl öncesine kadar kocasıyla birlikte İskenderunda yaşamaktaymış ve 5 çocukları varmış. eşinden şiddet gördüğü için 9 yıl önce Antalyaya oğlunun yanına gelmiş. Müvekkiimin hiçbir geliri bulunmamaktadır.Kocası imam nikahıyla başka biriyle evlenmiş ve o kadından olma çocukları nüfusta müvekkilim üzerine kayıtlıymış. Kocası müvekkilimin hiç haberi olmadan ona hiçbirşey tebliğ edilmeden bir boşanma davası açmış ve dava müvekkilim aleyhine sonuçlanmış ancak nasıl olduysa dava sonucu müvekkilimin şu anda Antalyada bulunduğu adrese tebliğ edilmiş. Müvekkilim boşanmak istemiyor çünkü kocasının amacının mirasından mahrum etmek olduğunu düşünüyor. Bana tebligatı getirememesinden dolayı boşanmanın kesinleşip kesinleşmediğiyle ilgii bi bilgim yok.bunu nasıl öğrenebilirim. İskenderuna gitmem gerekli mi?
Eğer tebligat ilanen yapıldıysa kesinleşmesi için ulusal gazetede ilan edilmesi gerekmez mi? ayrıca dava aşamasında hiç gelmeyen tebligat, dava sonucunda nasıl Antalya'ya gönderilir?
koca müvekkilimin Antalyada olduğunu bilmektedir.Eğer boşanma kesinleştiyse ve ben yargılamanın iadesini isteyebileceksem Koca için mahkemeyi yanıltması iddiasıyla bir suç duyurusunda bulunabilrmiyim?
Bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.
Saygılarımla
|